Левски ще зимува втори след равенство в Пловдив

Домакините играха с човек по-малко половин час заради червен картон на Ален Ожболт

Спорт
16:36 - 15 Декември 2019
1641
Левски ще зимува втори след равенство в Пловдив

Локомотив (Пловдив) и Левски не успяха да си вкарат гол и завършиха 0:0 в дербито от 20-и кръг на футболното ни първенство, което се игра на стадиона на "смърфовете" в квартал Лаута. 

Мачът предложи много емоции на зрителите, които обаче не можаха да видят гол в една от двете врати. Домакините играха с човек по-малко половин час, след като Ален Ожболт получи директен червен картон за нарушение без топка, предаде БНР.

Локомотив пропусна шанса да поведе в 10-ата минута, когато след неразбирателство в отбраната на "сините" Хали Тиам за малко не си отбеляза автогол. Веднага след това пропуск за Левски направи Паулиньо. В 18-ата минута Парвиз Умарбаев от тима на Локомотив уцели горната греда след изпълнение на пряк свободен удар. През второто полувреме домакините наложиха натиск, но останаха с човек по-малко в 63-ата минута, когато Ожболт напълно ненужно и необмислено блъсна в гърдите Холмар Ейолофсон при ситуация без топка и закономерно получи червен картон, оставяйки съотборниците си с 10 души на терена. Ветеранът Георги Илиев, който записа последния мач в кариерата си, спаси своя отбор от сигурен гол в 73-ата минута.

38-годишният полузащитник изпревари Мазурек и в последния момент му попречи да вкара топката във вратата на Локомотив. В 88-ата минута футболистите на Левски поискаха дузпа за нарушение срещу Паулиньо, но съдията Станислав Тодоров остави играта да продължи.

След това равенство Левски заема второ място в класирането с 43 точки, а Локомотив има две по-малко. Лидер с 47 точки е Лудогорец, който по-късно днес гостува на Славия и може да увеличат преднината си.