Левски слага двама на тезгяха, прибира сериозни пари

Бешикташ е с оферта за Хосе Кордоба, а Роналдо отива в Ростов

Спорт
15:12 - 02 Януари 2024
1990
Левски слага двама на тезгяха, прибира сериозни пари

Левски е много близо до продажбата на Хосе Кордоба в гранда Бешикташ. Според медиите в Турция босът на "черните орли" Хасан Арат е стартирал операция по трансфера на защитника. Той е отправил оферта на стойност 2,7 млн. евро за Кордоба.

"Сините" обаче настояват да вземат 3 млн. за панамеца и нищо чудно турците да склонят да извадят тази сума.

В югоизточната ни съседка твърдят, че Бешикташ е поставил условие пред Левски сделката да бъде финализирана най-късно до 10 януари - два дни преди "сините" да подновят тренировки за втория етап от сезона.

В същото време стана ясно, че Левски ще прибере и 1,6 милиона евро за бразилското крило Роналдо от трансфера му в Ростов. Това разкри руското издание sports.ru.

На 29 декември пък RB Sport обяви, че 23-годишният нападател, който пристигна на “Герена” през лятото на 2022 г., е пред преминаване в руския Ростов.

Според информацията преговорите между клубовете са във финалната си фаза, трансферната сума ще бъде 2 милиона евро. Роналдо ще подпише договор до 2028 г. Агентът на крилото - Жулио Сезар Гранха, потвърди информацията.

В информацията на sports.ru също се посочва трансферна сума от 2 млн. евро. Изданието допълва, че 20% от нея, или 400 хиляди, ще отидат за предходния клуб на Роналдо - бразилския Баия.