Левски урежда новия Мохамед за Лига Европа

Насиру Мохамед подписа със сините, чака картотека за мачовете с АЕК Ларнака

У нас
18:47 - 23 Юли 2019
2819
Левски урежда новия Мохамед за Лига Европа

Вайкането на треньора Петър Хубчев, че няма футболисти в Левски най-сетне даде резултат. На „Герена” официално представиха новото попълнение Насиру Мохамед, за когото се знаеше, че вчера е пристигнал в София да мине прегледи и да подпише своя договор.

От клуба обявиха, че ганаецът с шведски паспорт е ударил параф за три години, но не споменаха трансферната сума, която се плаща на досегашния му отбор Хекен. По информации от шведските медии става дума за около 280 000 евро.

Очаква се Мохамед да получи картотека за предстоящите мачове от квалификациите в Лига Европа срещу кипърския АЕК (Ларнака). Най-вероятно той ще попадне в групата за първия двубой в четвъртък, но ще остане на резервната скамейка.

Насиру Мохамед е роден на 6 юни 1994 година. Започва кариерата си в родния ФК Рейнбоу (Гана), а през 2012 година преминава в шведския Хакен, с който става носител на Купата на Швеция през 2016 година. С екипа на Хакен е изиграл 203 мача, в които е отбелязал 42 гола. От началото на сезона Мохамед има 12 мача и 1 гол. Новото попълнение на Левски притежава шведски паспорт.