Левски успя от четвъртия опит (ВИДЕО)

Сините биха в контрола босненския Тузла

Спорт
18:14 - 24 Януари 2024
3016
Левски успя от четвъртия опит (ВИДЕО)

Левски постигна първа победа по време на зимния си лагер в Турция, това се случи в четвъртата проверка на възпитаниците на Николай Костов. „Сините“ се наложиха с 2:0 над босненския Тузла Сити.

Столичани поведоха в 23-ата минута с гол на Рикардиньо след асистенция на Цунами. Марин Петков покачи на 2:0 в 57-ата минута от дузпа, която самият той спечели. Българският тим бе по-добрият на терена, като освен двата гола, имаше греда и едно непризнато попадение.

За Левски предстоят още пет контроли на турска земя преди подновяването на официалните двубои. Отборът ще срещне Баник, Динамо Киев, Шахтьор Донецк U19, Кайсар и Рига до края на лагера си в Турция.

Първото положение в срещата бе на сметката на босненците. В осмата минута защитата на Левски изпусна нападател на Тузла, който нанесе удар, но малко покрай вратата на Николай Михайлов.

В 12-ата минута "сините" изпълниха заучено ъглов удар. Фабио Лима центрира отдясно със силния си ляв крак на втора греда към Келиан ван дер Каап, който засече топката в десния страничен стълб.

Три минути след това се стигна до ново положение за Левски. Уелтон центрира към Асими Фадига, който стреля от воле, но вратарят на Тузла изби в корнер.

В 23-ата минута Левски излезе напред в резултата. Цунами навлезе в наказателното поле и изведе Рикардиньо сам срещу вратаря, а нападателят не сгреши и прати топката в мрежата - 1:0!

Пет минути след това бразилският нападател отново прати топката в мрежата, но попадението не бе признато заради засада.

В 32-рата минута Патрик-Габриел Галчев отне топката в средата на терена и тръгна в бърза контраатака, пусна към Уелтон, който стреля, но бе блокиран и топката излезе в корнер.

До края на първата част повече интересни положения нямаше, като Левски се оттегли на почивката с гол аванс.

Левски отбеляза ранен гол през второто полувреме. Марин Петков се включи отлично в мача, след като влезе от резервната скамейка, той бе фаулиран в наказателното поле и спечели дузпа. Самият Петков се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар в 57-ата минута и излъга вратаря на Тузла - 2:0!

Малко по-късно Уелтон достигна до топката на аутлинията и центрира към друг футболист, появил се от резервната скамейка - Илиян Стефанов, който стреля с глава, но неточно.

В 88-ата минута Тузла Сити имаше възможност да върне едно попадение, крило на босненците проби в наказателното поле и стреля, но над вратата на Левски, вече пазена от Иван Андонов. В 90-ата минута гол на Тузла не бе признат заради засада.

Стартов състав на Левски: 13. Николай Михайлов, 22. Патрик-Габриел Галчев, 33. Хосе Кордоба, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 37. Дарлан, 10. Асен Митков, 97. Асими Фадига, 7. Фабио Лима, 17. Уелтон, 9. Рикардиньо