Левски" отложи мача с "Пирин"

Спорт
20:08 - 15 Август 2023
2914
Левски" отложи мача с "Пирин"

Очевидно притеснени от неубедителната игра на “Левски”, шефовете на “сините” поискаха отлагане на мача от 6-ия кръг в Първа лига срещу “Пирин”.

Той трябваше да се играе в неделя от 21,15 часа на стадион “Георги Аспарухов”.

След като срещата бе отложена, от БФС внесоха промени в програмата за въпросния кръг. Мачът на “Ботев” (Пловдив) и “Крумовград” беше преместен от понеделник за неделя от 19 часа.
ЦСКА 1948 - “Етър” пък ще се играе с час и половина по-късно. Вместо в 19 часа в понеделник ще започне в 20,30.

Последният мач с променен начален час и дата е сблъсъкът във Втора лига между “Янтра” и “Септември”. Вместо във вторник ще се играе в понеделник следващата седмица.

Промяната е любопитна заради отношението на “сините” фенове, треньори и ръководители към календара на Първа лига и промените заради евротурнирите в него.

Преди основен противник на това беше Станимир Стоилов, който обаче също поиска отлагане заради междуродни мачове. След това Николай Костов категорично заяви, че “Левски” няма да отлага мачове заради квалификациите в Лигата на конференциите, но бързо промени мнението си.

Съперникът на “Левски” в третия предварителен кръг “Апоел” (Беер Шева) вече е в България. Тимът от Израел идва два дни по-рано, което подсказва сериозните амбиции на клуба.

Отборът бе настанен в един от най-скъпите хотели в центъра на София.

Дълги опашки се извиха пред касите на стадион “Георги Аспарухов” за билетите в четвъртък. От клуба обявиха, че ще продават само по пет билета на човек.