ЛГБТ уроците в училище са задължителни

Срамът е онзи, който съсипва душата

Актуални новини
16:24 - 21 Март 2019
4614
ЛГБТ уроците в училище са задължителни

Най-жестоката и деструктивна сила в света е срамът. Той парализира мозъка и стяга сърцето. Ако искаме децата ни един ден да не се срамуват от това, което са, здравите и сериозни сексуални отношения трябва да се изучават още в началния курс на обучение. Да, в това число и тези между партньори от един и същи пол.

Обществено и морално Западният свят отдавна е признал хомосексуалните отношения за валидни. Тогава каква е причината те все още да са тема – табу в образователната система? Това е грешно и тъжно. И лицемерно. Има ли в училище деца, които са с ЛГБТ ориентация, или ще имат такава, когато пораснат? Със сигурност. И ако създадем от тях депресирани, потайни, социопати, вината ще е наша. Заради срама.

Някои откриват сексуалното си увлечение към същия пол на 4 години. Други – на 44. В едно обаче съм сигурна – това не е въпрос на избор. Кой кара сърцето ти да трепти, с кого искаш да се прегърнеш в дъждовен следобед пред горящата камина, кой да ти донесе сутрешната чаша чай в леглото – това се влечения извън рационалното мислене.

Необходимо е да отрежем срама от корен. Не е достатъчно да научим децата, че „педал” и „обратен” не е подходящо обръщение към другарче, което ги е ядосало на площадката или в час по физическо. Онова, което звъни в малките уши, никога няма да се изтрие.

Не казвам, че на първокласници трябва да се обяснява в детайли точно как практикуват интимните си удоволствия хомосексуалистите. Нито пък хетеросексуалните, всъщност. Необходимо е обаче да ги възпитаме, че тялото на всеки човек е негова неприкосновена собственост и той може да го употребява в личния си живот както и с когото пожелае, ако не пречи и не наранява никого. И със сигурност не трябва да се срамува от него.

Децата не идват на този свят, обременени с предразсъдъци. Те се насаждат първо в семейството, в приятелския кръг, в учебното заведение. И точно онези, които застават срещу сексуалното ограмотяване по отношение на ЛГБТ връзките, се нуждаят най-много от него. Както всеки има право да изповядва свободно религиозните си възгледи, така трябва да бъде и със сексуалните. Има мюсюлмани – гейове, трансджендър християни и бисексуални евреи. И докато с едното им е дадено право да се гордеят, другото трябва да крият в душите и дрешниците си.

Всички аргументи, че запознаването с ЛГБТ културата промотира хомосексуалния начин на живот, са нелепи. Какво всъщност означава „гей лайфстайл”? От 30 години съм лесбийка, а продължавам да си нахлузвам пуловера и да си разбърквам кафето точно като всички вас. Единствената разлика, която съм забелязала, е, че когато седна в ресторант с гаджето си, понякога сервитьорката ме пита дали сме сестри. Много страшно, нали?

Хана Джейн Паркинсън, в. "Гардиън"