Лига Европа е Купата на Севиля!

Седем от седем детронираха Специалния

Спорт
01:13 - 01 Юни 2023
16674
Лига Европа е Купата на Севиля!

Севиля не спира да затвърждава прозвището си "Краля на Лига Европа". Това се случи, след като тимът от Андалусия триумфира за седми път в турнира, след като този път в "жертва" се превърна италианския Рома на финала в Будапеща.

В редовното време двата отбора завършиха 1:1, а в продълженията не успяха да си отбележат гол, за да може южняците от Испания да спечелят отново любимата си надпревара.

Редовното време приключи при равенство 1:1 след попадение на Пауло Дибала за „вълците“ и автогол на Джанлука Манчини в полза на испанците. В продълженията не се стигна до нов гол, така че крайният победител беше определен след изпълнение на дузпи, където играчите на Севиля бяха безгрешни, за разлика от тези на техния опонент. Така севилци спечелиха своя седми финал в турнира, оставайки непобедени в директна битка за трофея.

Редовното време приключи при равенство 1:1 след попадение на Пауло Дибала за „вълците“ и автогол на Джанлука Манчини в полза на испанците. В продълженията не се стигна до нов гол, така че крайният победител беше определен след изпълнение на дузпи, където играчите на Севиля бяха безгрешни, за разлика от тези на техния опонент. Така севилци спечелиха своя седми финал в турнира, оставайки непобедени в директна битка за трофея. С този триумф тимът си заслужи участие в следващото издание на Шампионската лига.