Лига Европа приключва си минитурнир в един мач

Срещите ще се играят в четири германски града, домакин на финала е Кьолн

Спорт
17:30 - 17 Юни 2020
1484
Лига Европа приключва си минитурнир в един мач

Сезонът в Лига Европа ще бъде доигран чрез минитурнир от четвъртфиналите нататък, като победителите ще бъдат определяни само в един мач.

Въпросните седем срещи ще се изиграят в периода 10-21 август на стадиони в Германия - в Дюселдорф, Дуисбург, Гелзенкирхен и Кьолн (домакин на финала).

По аналогичен начин ще завърши и надпреварата в Шампионската лига - само че в Португалия.

Към момента на настъпването на пандемията бяха изиграни повечето първи двубои от 1/8-финалите в Лига Европа. Реваншите от тези дуели ще се състоят ма 5/6 август, но все още не е ясно дали на стадионите на съответните домакини, или в някой от споменатите вече четири германски града. Решението за това ще бъде взето в идните седмици.

Два сблъсъка от 1/8-финалите изобщо не стартираха - Интер срещу Хетафе и Севиля срещу Рома. Крайните победители в тези двойки ще бъдат определени само в един мач - в Германия.

Програма:

5/6 август: останалите 1/8-финали:

10/11 август: четвъртфинали

16/17 август: полуфинали

21 август: финал в Кьолн

Гданск, който по принцип трябваше да приеме финала този сезон, ще има тази чест през следващата кампания. Севиля и Будапеща, които трябваше да са домакини на срещата за трофея съответно през 2021 и 2022 г., също отлагат с 12 месеца това - съответно за 2022 и 2023 г.