Лили Иванова иска 30 лева за своя снимка. Ще ги дари ли на медиците?

Новини
22:22 - 29 Април 2020
14559
Лили Иванова иска 30 лева за своя снимка. Ще ги дари ли на медиците?

Естрадната прима Лили Иванова пусна в продажба лимитирана серия на своя сувенирна фотография с автограф. Фотосът се предлага в онлайн магазин срещу 30 лева, а цената на доставката е 5,99, като на практика най-върлите фенове на певицата трябва да платят общо 36 лева, установи Lupa.bg.

На официалния профил на звездата в социалните мрежи може да бъде прочетено следното рекламно съобщение: "Нова лимитирана серия сувенирна фотография 30 х 40 см на Hahnemuhle Finart Photo Rag хартия с личен автограф от Лили Иванова и уникален пореден номер на всеки екземпляр!“

Снимката е дело на фотографа Костадин Кръстев - Коко, който отдавна работи с Лили и е направена в София през 2017 г.




Фирмата на примата ЛИ-1 пуска лимитираната фотография на фона на гневните критики срещу певицата в интернет и в социалните мрежи през последните дни, провокирани от факта, че тя дари подарените ѝ от фенове и приятели цветя на лекарите и медицинските сестри от Александровска болница, вместо да им дари шлемове, маски, други защитни облекла или просто пари за апаратура, лекарства или за каквото е небходимо на болничното заведение. Както е известно Лили е възпитаник на Медицинския техникум за медицински сестри и акушерки във Варна и е работила като медицинска сестра преди да се отдаде завинаги на пеенето.

Същевременно след рождения си ден на 24 април Лили Иванова публикува в официалната си фейсбук страница свои ретро снимки. Едната датира от 5 март 1971 г. и й е била изпратена тези дни от Държавния архив във Видин.

На нея изпълнителката на „Дантелената примка на нощта“ е в компанията на журналистката Лора Владимирова, а фотограф е Яшар Яшаров.


"Благодаря на Държавен архив - Видин за хубавия спомен и уважението! Очаквам с нетърпение новата ни среща с невероятната видинска публика! Бъдете здрави!“, гласи съобщението на Иванова във фейсбук.


Лили Иванова публикува тези дни и още една ретро снимка. Надписът над нея гласи: "След концерт в гр. Варна, с курсанти от ВНВМУ “Н. Й. Вапцаров” в мразовит зимен ден на 1978 г."