Лили продава скандален портрет за 20 бона

22:00 - 01 Април 2019
9890
Лили продава скандален портрет за 20 бона

Примата на родната естрада отчаяно търси купувач за емблематичния си портрет от талантливия художник Васил Горанов „Лили Иванова в огледало”, който придоби преди три години за солидните 30 хил. лева, научи Lupa.bg. Певицата е готова да се отърве от платното за две трети от цената, която е платила, тъй като ретушираният образ й носи само подигравки.

Лили купи картината още при представянето й и я окачи на видно място в хола си в баровския апартамент на ул. „Оборище”. Портретът обаче й донесе само кодоши и шушукания. Проблемът е, че Иванова е изобразена уж в наши дни, но като 20-годишна девойка. Няма нито една бръчка, никаква следа от времето – все едно е от периода й, когато е била медицинска сестра в Кубрат. Портретът е правен по нейна фотография от 2015 г., дело на Васил Къркеланов.

Лили забелязала, че всичките й гости се подсмихват криво на подмазваческата четка и бързо свалила платното и го прибрала. Изпълнителката на „Ветрове” обаче явно е решила, че е глупаво скъпарското произведение да прашасва покрито с мушама и е решила да го превърне в кеш, макар и с лека загуба.

Картината е с размер 100/80 см, изпълнена е с маслени бои в „традициите на класическия реализъм”, смята авторът й. Художникът Васил Горанов представи портрета на певицата през 2016 г. в столичния гранд хотел „София", след това платното замина право в дома на Лили.

Иначе талантливият Васил Горанов се е специализирал в това да рисува угоднически портрети на новобогаташи, на които да представя в удобна за тях светлина. Той фабрикува платна за руски олигарси, богати търговци и нашенски бели якички.