Лион е полуфиналист за Купата на Франция

Хлапетата изхвърлиха Страсбург след дузпи

Спорт
11:33 - 28 Февруари 2024
1086
Лион е полуфиналист за Купата на Франция

Лион е първият полуфиналист за Купата на Франция, след като победи Страсбург след изпълнение на дузпи. В редовното време двата отбора не успяха да си вкарат гол, а при наказателните удари „хлапетата“ спечелиха с 4:3.

Лион действаше по-добре през първото полувреме, като в 28-ата минута Ърнест Нуама овладя центриране в наказателното поле и шутира, но защитник блокира удара му.

Десет минути преди края на редовното време на първата част Ейнзли Мейтланд-Найлс центрира доста добре в наказателното поле, но вратарят Алаа Белааруш излезе и изчисти топката.

В 52-ата минута Максанс Какере пропусна да отбележи отблизо, след като топката стигна до него след рикошет, но той не уцели вратата.

До края на редовното време Лион продължи да е по-активен, но не притисна Страсбург достатъчно, за да му вкара гол и така победителят в мача трябваше да се реши с дузпи.

При тях Тома Дулен и Люка Перен пропуснаха от бялата точка за Страсбург, докато всички изпълнители на дузпи при „хлапетата“ вкараха и така Лион се класира за полуфиналите за Купата на Франция.