Лион подчини Сент Етиен след обрат

Спорт
08:25 - 09 Ноември 2020
1134
Лион подчини Сент Етиен след обрат

Олимпик Лион направи пълен обрат срещу Сент Етиен и спечели домакинството си от 10-ия кръг на Лига 1 с 2:1. Това е шеста поредна загуба за „зелените“ в шампионата, макар че те поведоха след автогола, който си вкара вратарят Антонио Лопес.

Два гола на Тино Кадевере след почивката бяха напълно достатъчни за домакините, които се поздравиха с трите точки. Две минути преди края ключов пропуск от бялата точка направи Денис Буанга.

След успеха Олимпик Лион е 5-и с актив от 17 точки. Въпреки изключително негативната серия Сент Етиен има 10 пункта и заема 15-ото място.

Още в 11-ата минута Муса Дембеле реализира, но попадението не бе зачетено поради засада. Две минути по-късно дойде отговорът на Сент Етиен. Денис Буанга овладя на границата на наказателното поле и стреля, но Лопес успя да спаси.

В 32-рата минута Муса Дембеле успя за втори път от началото на мача да вкара топката в мрежата на гостите, но отново попадението не бе зачетено поради засада.

Пет минути преди почивката Сент Етиен поведе. Денис Буанга проби в наказателното поле и стигна до аутлинията, откъдето пробва прострелно центриране. Антони Лопес не успя да реагира достатъчно бързо и вместо да избие, вкара топката в собствената си мрежа.

През втората част Лион се мобилизира и започна да търси активно гола. В 63-тата минута Мемфис Депай бе изведен зад гърба на защитата и се озова очи в очи с противниковия страж Джеси Мулен, който запази хладнокръвие и неутрализира опасността.

Само две минути по-късно със заучено изпълнение на пряк свободен удар Лион успя да възстанови равенството. Топката бе пуснато хитро покрай стената към Гнали Корне. Котдивоарецът комбинира с Тино Кадевере, който от няколко метра реализира за 1:1.

В 71-вата минута Сент Етиен извади късмет, след като удар на Карл Токо Екамби от границата на наказателното поле се отби от страничния стълб.

Три минути след това обаче Лион направи пълен обрат и поведе. Тино Кадавере проби отляво и от нищожно малък ъгъл успя да вкара за 2:1. Вратарят на гостите Джеси Мулен очакваше подаване и плонжира, но предположението му не бе правилно.

Ключовият момент от развръзката на мача бе в 88-ата минута, когато след игра с ръка на защитник на Лион, главният съдия отсъди дузпа. Преди да вземе окончателното решение арбитерът разгледа ситуацията със системата ВАР. Зад топката застана Денис Буанга, който пропусна.

Дълбоко в добавеното време Карл Токо Екамби пропусна от чиста позиция да направи победата на домакините по-изразителна.