Липса на секс - с това оправдаха отпадането на Франция

Петлите бяха разкъсани от критики - и от свои, и от чужди

Спорт
17:23 - 29 Юни 2021
2134
Липса на секс - с това оправдаха отпадането на Франция

Световният шампион Франция беше сразен от Швейцария късно снощи със 7:8 след изпълнение на дузпи. Петлите водеха с 3:1 до 81-ата минута, но допуснаха изравняване, а след това се стигна до продължения и дузпи, които ги изхвърлиха от турнира на фазата на 1/8-финалите.

В медиите вече се появи и първата теория за отпадането на Франция и тя е повече от любопитна. Оказа се, че футболистите на Дидие Дешан са били подложени на секс ембарго по време на участието си в турнира.

От екипа на селекционера разкриха, че той е бил наложил пълно въздържание на играчите си, а контактът на Петлите със съпругите и приятелките им е бил сведен до минимум.

„Трудно е. Но не може да се направи по друг начин“, обяви Антоан Гризман преди снощния мача с Швейцария.

Човек от екипа на Дешан бе доста пиперлив в коментара си за забраната.

„Играчите са предимно 20-годишни в разцвета на силите си. И така те просто трябва да използват ръчния метод“, заяви анонимно той.

Бившият френски национал Патрик Виейра смята, че изненадващото отпадане на Петлите от Евро 2020 е напълно заслужено.

Според Виейра Франция не е играл като отбор, а звездите на тима не са показали правилно отношение към мача.

„Наистина съм разочарован от нашето отношение към мача, нямаше никакви връзки в тима, нямаше отборен дух. Не играхме като тим, така че не заслужавахме да преминем в следващия етап. Бих искал да похваля Швейцария, който показа психологическа сила, остана верен на стила си. Сигурен съм, че победи по-добрият отбор“, призна Виейра в ефира на канал ITV.

Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, който няма нищо общо с Франция, разкритикува световния шампион. Португалският треньор даде интервю пред „TalkSport“, в което анализира изиграните до момента мачове от елиминационната фаза на Евро 2020.

„Това е огромен провал за Франция, но основната заслуга за това има Швейцария и невероятната работа на Петкович. Когато има възможност да се стигне до продължения, не бива да се радваш твърде много, след мача – да, но докато не е приключил – не“, заяви Моуриньо.

Португалецът похвали вратаря на бившия си отбор Тотнъм Юго Лорис: „Лорис задържа Франция в мача, ако не беше спасил дузпата, всичко свършваше още в 55-ата минута“.

Моуриньо критикува Дидие Дешан за смяната на Антоан Гризман: „Не можеш да извадиш от игра футболист като Гризман преди евентуални продължения. Той би помогнал на Франция“, завърши треньорът на Рома.