Лисицата Чоло надхитри Клоп и Ливърпул

Атлетико Мадрид удари англичаните там, където те спечелиха последното издание на Шампионската лига

Спорт
08:05 - 19 Февруари 2020
1790
Лисицата Чоло надхитри Клоп и Ливърпул

Атлетико Мадрид победи Ливърпул с 1:0 на стадион "Уанда Метрополитано" в първия осминафинал в Шампионската лига. Още в началните минути на двубоя Саул Нигес даде аванс на "дюшекчиите" и това стигна за успеха.

Тактиката на Диего Симеоне проработи и със здрава работа в защита неговите възпитаници успяха да надделеят над непобедимия Ливърпул. С този крехък резултат всичко остава да се реши по време на реванша на "Анфийлд" 11 март.

Окрилени от горещата подкрепа на своите фенове, домакините стартираха агресивно. В началните минути на двубоя Кореа проби отдясно и ценрира, но нямаше адресат на подаването му. Веднага след това последва ново центриране на Лоди, като този път Мората бе в наказателното поле, но нападателят остана под топката и не успя да засече топката.

В 4-ата минута Атлетико откри резултата. Коке центрира от ъглов удар. В наказателното поле защитниците на Ливърпул не успяха да комуникират добре помежду си и Фабиньо докосна топката, което се превърна в пас към Саул Нигес, който отблизо реализира в мрежата на Алисон. Ситуацията след това бе разгледана със ВАР и попадението бе зачетено.

В добавеното време на първото полувреме "дюшекчиите" поискаха червен картон за Садио Мане за удар с лакът срещу Симе Вършалко, но главният съдия Шимон Марчинек не показа втори жълт картон на сенегалеца. Това бе и последното действие за първите 45 минути.

В заключителните 15 минути на срещата бяха и по-интересните неща през второто полувреме. Трибуните на "Уанда Метрополитано" избухнаха, приветствайки Диего Коста, който се завърна в игра отново след октомври 2019 година.

Юрген Клоп получи лоши новини, когато разбра, че трябва да замени принудително капитанът си Джордан Хендерсън, който получи контузия, а в игра се появи Джеймс Милнър.

В заключителните минути на мача Ливърпул не успя да упражни по-силен натиск по посока вратата на Ян Облак и Атлетико се чувстваше в свои води. Дюшакчиите държаха топката далеч от вратата си и саможертвено пазеше аванса си.

В добавеното време на двубоя Вършалко се намеси решително чистейки в ъглов удар пред погледа на Роберто Фирмино. Това бе и последната опасност пред една от двете врати и Атлетико запази крехкия си аванс печелейки с 1:0.