Лисиците излъгаха Ливърпул, Салах закопа мърсисайдци

Лестър отказа червените от титлата

Спорт
11:12 - 29 Декември 2021
2124
Лисиците излъгаха Ливърпул, Салах закопа мърсисайдци

Ливърпул допусна втората си загуба в Премиър лийг от началото на сезона, след като отстъпи с 0:1 на Лестър на "Кинг Пауър Стейдиъм" в двубой от 20-ия кръг.

Така мърсисайдци останаха на шест точки зад лидера Манчестър Сити, който при успех срещу Брентфорд може да увеличи дистанцията пред червените на девет точки, макар и с мач повече.

Само преди шест дни мърсисайдци и Лестър поднесоха истинско зрелище в сблъсъка си на "Анфийлд“ от 1/4-финалите на „Карабао Къп“. Тогава Ливърпул навакса изоставане от два гола и в крайна сметка спечели след изпълнение на дузпи.

Тимът на Юрген Клоп имаше достатъчно шансове да спечели важните три точки, но "червените" пропуснаха доста ситуации. Най-чистите се откриха пред Мохамед Салах, който пропусна дузпа през първата част, и Садио Мане, който пропиля чиста ситуация точно преди Адемола Луукман да се разпише за Лестър в 58-ата минута.

Голям принос за успеха на "лисиците" имаше и Каспер Шмайхел, който направи четири много важни спасявания. Така във втори пореден кръг Ливърпул не успя да стигне до победата в първенството, след като направи 2:2 с Тотнъм.