Лисиците надхитриха Челси

Лестър доближи челниците след успех с 2:0 у дома

Спорт
11:01 - 20 Януари 2021
1062
Лисиците надхитриха Челси

Облаците над главата на мениджъра на Челси Франк Лампард се сгъстяват. И то още повече след загубата на "сините" с 0:2 като гости на Лестър под провилния дъжд на "Кинг Пауър Стейдиъм" в 18-я кръг от Висшата лига.

Ндиди и Мадисън вкараха през първото полувреме за "лисиците", а тимът на Лампард така е не можа да отговори. С успех пък Лестър излезе на първо място във Висшата лига с 38 точки, една повече от Манчестър Юнайтед, които са с мач по-малко. Челси е на осмо място с 29.

Двубоят започна вихрено за Лестър. Още в шестата минута Нарви Барнс подаде към Вилфред Ндиди и той откри резултата с шут от границата на наказателното поле. 11 минути по-късно Джеймс Мадисън имаше страхотен шанс да реализира, но ударът му се отби от напречната греда.

В 38-ата минута съдията Крейг Поусън даде дузпа за Челси за фаул на Джони Еванс. ВАР обаче се намеси и показа, че нарушението е бил извън наказателното поле. Ударът на Кай Хаверц мина над вратата.

В ответната атака Джеймс Мадисън получи чедесен пас от Марк Олбрайтън в наказателното поле. Той се оказа най-съобразителен и реализира второ попадение за Лестър. "Лисиците" продължиха да бъдат по-добри и през втората част. Джеймс Джъстин можеше да вкара с глава, но не уцели вратата.

Лестър вкара и трети гол в 56-ата минута чрез Марк Олбрайтън, но той не бе зачетен, заради засада. Същото се случи и с Тимо Вернер от Челси в 86-ата минута.

Франк Лампард бе безпомощен до края на двубоя, както и играчите му, които може да се каже се отърваха само със загуба 0:2 от Лестър.