Лисиците удариха Юнайтед и направиха Сити шампион на Англия

Загубата на Червените дяволи прецака Ливърпул в битката за Топ 4

Спорт
11:12 - 12 Май 2021
3384
Лисиците удариха Юнайтед и направиха Сити шампион на Англия

Манчестър Сити е новият шампион на Англия, след като Манчестър Юнайтед се провали и загуби с 1:2 домакинството си на Лестър от 36-ия кръг на Висшата лига.

Лестър поведе в резултата в 10-ата минута, когато Люк Томас прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Давид де Хеа. Това е първият гол в кариерата на Томас във Висшата лига.

Манчестър Юнайтед успя да изравни резултата в 15-ата минута. Амад Диало комбинира с Мейсън Грийнуд, който финтира защитник на Лестър и вкара топката във вратата Каспер Шмайхел, който не реагира по най-добрия възможен начин.

Лестър създаде напрежение пред вратата на „червените дяволи“ в 27-ата минута, когато Юри Тилемнас отправи удар от разстояние, но Давид де Хеа успя да се намеси и да избие топката в корнер.

Лестър направи много сериозен пропуск в 59-ата минута, когато Келечи Ихеаначо бе изведен сам срещу Давид де Хеа, но вратарят на Манчестър Юнайтед успя с гърди да отрази удара му.

„Лисиците“ поведоха с 2:1 в мача в 65-ата минута, когато Чаглар Союнджу вкара топката във вратата на Де Хеа.

Лестър можеше да вкара и трети гол в 73-ата минута, когато Ихеаначо центрира към Джейми Варди, който свали към Тилеманс, но белгиецът не успя да отправи добър завършващ удар.

Манчестър Юнайтед е втори със 70 точки и няма как да настигне лидера Манчестър Сити, който е с 80 точки. Лестър е трети с 66 точки, а Челси е четвърти с 64 точки.