Ливърпул атакува, Реал ликува с 14-тата!

Кралския клуб спечели своята поредна купа на европейските шампиони, татко Карло излъга метъла Клоп

Спорт
00:33 - 29 Май 2022
9322
Ливърпул атакува, Реал ликува с 14-тата!

Великият Реал Мадрид извоюва 14-тата си европейска титла след грандиозен триумф в Шампионската лига този сезон. Във финала тимът на Карло Анчелоти надви Ливърпул с 1:0 на “Стад дьо Франс” в Париж след попадение на Винисиус Жуниор след 59 минути игра.

Така “белите” от “Сантяго Бернабеу” продължават да са рекордьори по успехи в турнира, а през настоящата кампания изкачиха върха след знаменити обрати във фазата на елиминациите.

Срещата на “Стад дьо Франс” в Париж започна с повече от половин час закъснение. Проблемът беше, че много фенове на английския клуб не бяха влезли на стадиона навреме и на входовете имаше струпвания от хора.

Според УЕФА привържениците на "червените" са се забавили с пристигането си на стадиона, но според журналисти и фенове организацията на входовете е слаба и това е създало опасности. 

Доста входове са били затворени, а в определени райони хората са били принуждавани да се движат в тесни коридори, което е забавило всичко. На някои от тях е отнело около два часа и половина от появата си пред стадиона до това да заемат местата си на трибуните.

С обръщение в социалните мрежи от полицията в Париж призоваха хората да не се опитват насила да влязат по-бързо. Появиха се още видеа и информации, че органите на реда са използвали сълзотворен газ, за да разпръснат феновете от Острова.

Обгазените обаче са били и братът на футболиста на Ливърпул Жоел Матип и бременната му съпруга. Дори след началото на мача проблемите между полицаите и феновете пред стадиона продължи.

По пътя си към този 14-и трофей Реал повали звезданата селекция на ПСЖ, удари по драматичен начин и финалистите от последното издание на турнира - Челси и Манчестър Сити, а днес сломи и Ливърпул, определян от мнозина за най-силен отбор в света и категоричен фаворит преди мача.

Но Реал за пореден път в своята невероятна история доказа, че когато се стига до Шампионска лига, този тим по никакъв начин не трябва да бъде подценяван.