Ливърпул - Атлетико Мадрид е причинил 41 смъртни случая

Таблиодът "Таймс" не прави уточнението дали са запалянковци, които са били на мача

Спорт
18:23 - 24 Май 2020
2915
Ливърпул - Атлетико Мадрид е причинил 41 смъртни случая

Реваншът между Ливърпул и Атлетико Мадрид от 1/8-финалите на Шампионската лига е допринесъл за 41 смъртни случаи, породени от коронавирус. Подобно разкритие направи английският ежедневник „Таймс”, не се прави уточнението дали са запалянковци, които са били на мача или не.

Над 3 хиляди фенове на испанския клуб пропътуваха разстоянието от домовете си до "Анфийлд", а 3 дни по-късно бе установено извънредно положение в Испания.

Привържениците на дюшекчиите изпаднаха в невиждана радост, когато в продължението на срещата Маркос Йоренте реализира два гола, изпращайки Атлетико напред в надпревара. Социалната дистанция бе мит и всеки прегръщаше всеки, както се убедихме от телевизионните екрани. Феновете на Атлетико Мадрид не са били проверявани на летищата от топлинни камери, а мерките за сигурност не са били прилагани.

Английският вестник се позовава на проучване на здравна организация, която анализира данните за Британската национална здравна служба. В Англия описаха ситуацията като последиците от събитието. Не е трябвало да бъдат допускани феновете, тъй като по същото време Мадрид се е превърнал в огнище на заразата COVID-19.