Ливърпул би трудно на Юнион

Головете за мърсисайдци вкараха Раян Гравенберх и Диого Жота в края на двете полувремена

Спорт
11:37 - 06 Октомври 2023
1698
Ливърпул би трудно на Юнион

Ливърпул постигна втората си победа в групите на Лига Европа. Тимът, воден от Юрген Клоп се наложи с 2:0 срещу Роял Юнион Сен Жилоа в мач от група E.

Головете за мърсисайдци вкараха Раян Гравенберх и Диого Жота в края на двете полувремена.

С успеха Ливърпул е на върха в класирането с максимален актив от 6 точки, докато Роял е трети с 1. Втори е Тулуза с 3, след като победи с 1:0 ЛАСК Линц в другия мач от групата.

Още в 5-ата минута Ливърпул можеше да поведе срещу белгийския си опонент. Мохамед Салах беше изведен очи в очи с вратаря, но ударът му беше блокиран.

Малко по-късно Дарвин Нуньес прати топката в мрежата. Попадението обаче не беше зачетено заради засада. В действителност футболистът на домакините беше в нередовна позиция.

В 17-ата минута Ливърпул разигра добре. Нуньес завърши многоходовата акция с неточен изстрел покрай целта.

Отговорът на Юнион беше удар с глава на Нилсон, който не намери вратата на Алисон Бекер.

В самия край на първата част Ливърпул все пак излезе напред в резултата след много бърза контраатака. Алисон изрита топката към Трент-Александър Арнолд. Капитанът на „червените“ пробяга целия терен, след което комбинира с Нуньес. Неговият удар беше отразен, но при добавката Гравенберх беше безпогрешен.

В минутите след почивката Унион потърси изравняването, но не съумя да притесни сериозно Алисон.

Ливърпул също не създаде много на брой чисти положения. Диого Жота и Гравенерх имаха шансове, от които не се възползваха.

В добавеното време на мача мърсисайдци сложиха точка на спора с втори гол. Защитник на Унион сбърка при изчистването на топката и я подари на Жота. Португалецът си освободи пространство за изстрел и порази мрежата по диагонала за крайното 2:0.

В следващия си мач от групите на Лига Европа Ливърпул посреща Тулуза. Роял Юнион СЖ пък се изправя срещу ЛАСК Линц.