Ливърпул е кралят на Европа за шести път !

Фенка с огромни бомби нахлу на трена в 18-ата минута

Спорт
00:00 - 02 Юни 2019
4171
Ливърпул е кралят на Европа за шести път!

Ливърпул надви Тотнъм с 2:0 в Мадрид във втория английския финал в историята на турнира и спечели тазгодишната битка в Шампионската лига, с което прибави шеста купа във витрината си. Предишните триумфи на “червените” дойдоха през 1977, 1978, 1981, 1984 и 2005 г. Отделно тимът има и три загубени финала, като най-скорошният беше преди година.

Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналия при автомобилна катастрофа Хосе Антонио Рейес. Бяха минали само няколко секунди от началото на двубоя, когато Садио Мане центрира в наказателното поле на Тотнъм и реферът Дамир Скомина посочи бялата точка, след като прецени, че Муса Сисоко умишлено е спрял топката с ръка. Салах реализира наказателния удар за 1:0.

В края на полувремето играчите на Маурисио Почетино не се възползваха от две сравнително изгодни ситуации. В единия случай Сон сбърка с подаването, а в другия Деле Али шутира много високо над гредата.

Тотнъм влезе по-силно във втората част с няколко атаки. На няколко пъти напрежение имаше в полето пред Алисон. Почетино нямаше време за губене и увеличи офанзивната мощ с вкарването на Моура вместо дефанзивния халф Уинкс.

"Червените" неутрализираха игровото предимство на съперника и в 69-ата минута сантиемтри ги лишиха от втори гол след изстрел на Милнър, при който Лорис нямаше да има шанс да се намеси, но топката излезе в аут. Тотнъм отговори с две опасни центрирания в 71-вата минута, които обаче също не доведоха до завършващ шут.

Тотнъм вече играеше много по-смело в търсенето на изравняването. Сон пак се оказа на върха на нападението, като този път пробва с глава, но топката излезе в аут.
Дойде 80-ата минута, когато "шпорите" стигнаха до най-чистите си положения към момента. В рамките на секунди Сон и Моура стреляха, но и в двата случая вратарят се намеси.

В 85-ата Ериксен показа, че е на терена с майсторско изпълнение на пряк-свободен удар, но и този път Алисон не трепна. Ливърпул обаче намери начин да нанесе втори удар. В 87-ата Дивок Ориги получи пас вляво и заби топката в далечния ъгъл за 2:0. 

Финалът ще се запомни и с нахлуванто на терена в 18-ата минута на едрогърда фенка в оскъдно облекло, която прeкъсна мача за кратко. Мацката беше идентифицирана като фотомодел на име Кинси Волански - съпруга на скандалния американец от руски произход Виталий Здороветски, известен с интернет шегите и гаврите си с институциите в САЩ.