Ливърпул и Рома громят с по четири гола разлика

Двата тима гледат вече към следващия кръг

Спорт
21:45 - 07 Март 2024
2189
Ливърпул и Рома громят с по четири гола разлика

Ливърпул постигна убедителна победа с 5:1 при гостуването си на Спарта (Прага) в първи мач от осминафиналите на Лига Европа. 

Алексис Мак Алистър откри резултата в шестата минута от дузпа, която той спечели. Последваха две фантастични попадения на Дарвин Нунес, който се разписа в 25-ата минута и в самия край на първата част.

След почивката автогол на резервата Конър Брадли даде някакви надежди на домакините, но те много бързо получиха нов гол, дело на Луис Диас. В добавеното време на втората част Доминик Собослай също се разписа.

Рома разгроми Брайтън с 4:0 на „Стадио Олимпико“ в първия двубой между двата тима от 1/8-финалите в Лига Европа.

Римските "вълци" успяха да вземат ранен аванс след попадение на Пауло Дибала още в 13-ата минута, а Ромелу Лукаку удвои преднината на своя тим в 43-ата минута.

Рома стигна и до трети гол в 64-ата минута, когато и Джанлука Манчини се разписа във вратата на "чайките", а четири по-късно Браян Кристанте реализира четвъртото попадение за своя тим.

По този начин Брайтън ще се нуждае от истинско чудо, ако иска да отстрани Рома след реванша на „Амекс“, който е на 14 март от 22:00 часа.