Ливърпул и Тотнъм с издънки в Англия

Спорт
11:05 - 28 Декември 2020
1273
Ливърпул и Тотнъм с издънки в Англия

Въпреки че бе сочен като абсолютен фаворит, Ливърпул завърши 1:1 срещу Уест Бромич Албиън на „Анфийлд“ в сблъсък от 15-ия кръг на Висшата лига.

Мърсисайдци доминираха на терена през първото полувреме, като поведоха още в 12-тата минута чрез Садио Мане. През втората част обаче домакините създаваха по-малко положения пред вратата на УБА и дори допуснаха гол през 82-рата, когато Семи Ажай оформи крайния резултат 1:1. Червените остават на лидерската позиция в класирането с 32 точки, докато воденият от Сам Алардайс Уест Бромич Албиън е предпоследен с актив от 8 пункта.

През първото полувреме Ливърпул определено бе по-силният отбор на терена, като владееше топката през 81% от времето и създаде 10 голови положения. Още в 7-ата минута Анди Робъртсън пусна топката в наказателното поле, но там Мохамед Салах не успя да стигне до подаването. Първият гол в срещата дойде в 12-тата минута. Садио Мане отбеляза след отлична асистенция на Матип.

До почивката „мърсисайди“ имаха още няколко шанса да вкарат, включително чрез Садио Мане, Мохамед Салах, но резултатът остана непроменен.

През второто полувреме Ливърпул показа съвсем различно лице и спря да създава толкова опасности пред вратата на „дроздовете“. Жоел Матип пък получи поредната си травма, в случая разтежение в областта на слабините, и бе заменен от Рис Уилямс в 60-ата минута.

Пет минути по-късно Салах засече центриране с глава, но вратарят изби топката над напречната греда. В 73-тата вратарят на Ливърпул Алисон се намеси ключово, отразявайки удар на Грант. В 78-ата пък Трент Арнолд пробва да шутира от далечен свободен удар, но топката мина встрани от вратата на УБА.

Гостите изравниха резултата в 82-рата минута, след като Семи Аджайи засече центриране с глава, топката се отби в една от страничните греди на вратата, след това рикошира в Алисон и влезе във вратата на Ливърпул. Малко преди последния съдийски сигнал Сам Джонстън направи отлично спасяване след удар с глава на Роберто Фирмино.

Тотнъм завърши 1:1 в гостуването си на Уулвърхемптън в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Отборът на Жозе Моуриньо поведе още в първата минута чрез Танги Ндомбеле и разчиташе на играта в защита в по-голямата част от двубоя. В 86-ата обаче „вълците“ изравниха след попадение на Ромен Саис.

Така „шпорите“ пропуснаха възможността си да се доближат още повече до челното място в английския шампионат, като след равенството заемат петото място с 26 точки. Домакините са 11-и с актив от 21 пункта.

Още в първата минута Тотнъм поведе с 1:0. След центриране от корнер, играч на „вълците“ изчисти лошо топката, тя достигна до Бен Дейвис в наказателното поле, той подаде на Танги Ндомбеле, който шутира малко зад пеналта и вкара първия гол в двубоя.

В 14-тата минута Серхио Регилон стреля с глава след центриране в наказателното поле, но топката прелетя встрани от вратата. В 28-ата пък „вълците“ имаха отлична възможност в наказателното поле, но и в тази ситуация ударът бе неточен. До почивката Уулвърхемптън имаше още един шанс да изравни, но стражът Юго Лорис се намеси.

В началото на втората част ВАР разгледа дали да бъде отсъдена дузпа за домакините, но играта продължи без изпълнение на наказателен удар. В 60-ата минута Педро Нето опита да атакува вратата на Тотнъм, но Лорис отново не позволи на „вълците“ да вкарат.

Опитите на Уулвърхямптън обаче продължиха и в 86-ата минута след ъглов удар Ромен Саис стреля с глава и бе точен за 1:1.

До края на сблъсъка и двата отбора опитаха да отбележат, но резултатът остана непроменен.