Ливърпул на финал на "Уембли" след успех над Арсенал

Мърсисайдци си уредиха сблъсък с Челси за Купата на Лигата

Спорт
11:20 - 21 Януари 2022
1623
Ливърпул на финал на "Уембли" след успех над Арсенал

Ливърпул победи Арсенал с 2:0 в мач от 1/4-финалната фаза на турнира за Купата на Лигата в Англия, като по този начин си осигури мач с Челси в следващия етап на надпреварата.

Попаденията за "мърсисайдци" реализира нападателя Диого Жота. 

Арсенал пък завърши срещата с 10 души на терена, след като малко преди края Томас Партей бе изгонен с директен червен картон. 

Първият двубой между двата тима завърши при резултат 0:0.

Арсенал започна по-активно срещата, като още в 5-ата минута Александър Лаказет можеше да се разпише, но стражът на Ливърпул успя да избие. Малко по-късно "мърсисайдци" стигнаха до гол след попадение на Жоел Матип, което обаче бе отменено заради засада.

В 19-ата минута Ливърпул поведе. Диого Жота премина през няколко бранители на съперника, след което, с удар от границата на наказателното поле, не остави никакви шансове на вратаря на Арсенал. 

Ливърпул започна по-активно втората част, като създаде две много добри положения, но с пропуски се отличиха Кейд Гордън и Ибрахима Конате, който удари дясната греда. В 79-ата минута "мърсисайдци" вкараха втори гол. Диого Жота се разписа, но ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения за засада. След като се оказа, че такава няма попадението бе зачетено. 

В последната минута на редовното време Арсенал остана с човек по-малко на терена. Томас Партей си изкара втори жълт картон и бе пратен под душовете.