Ливърпул на точка от Топ 4 след класика в Лестър

Мърсисайдци записаха седма поредна победа

Спорт
10:44 - 16 Май 2023
1586
Ливърпул на точка от Топ 4 след класика в Лестър

Ливърпул постигна 7-ма последователна победа в английската Висша лига, след като спечели с класическото 3:0 визитата си на Лестър.

Къртис Джоунс за първи път в професионалната си кариера вкара 2 гола, разписвайки се в рамките само на 3 минути през първото полувреме, докато през второто Трент Александър-Арнолд оформи крайния резултат.

Асистенциите и за 3-те попадения пък бяха дело на звездата Мохамед Салах, а така мърсисайдци вече имат 65 точки и са само на 1 от четвъртия Манчестър Юнайтед и третия Нюкасъл, които обаче имат с мач по-малко.

Лестър пък остана на предпоследно място с 30 точки, на 2 от първия спасяващ се Лестър при оставащи 2 срещи до края на сезона за отборите, замесени в битката за оцеляване.

Първата опасност в срещата дойде още в 3-ата минута и бе пред вратата на Ливърпул. Джони Еванс обаче се размина на сантиметри да засече топката, която Алисон все пак улови.

"Лисиците" продължиха да са по-активни и звездата им Джеймс Мадисън изведе страхотно Харви Барнс в 12-ата минута, а той намери Джейми Варди. Нападателят опита изстрел от трудна позиция, но вратаря на домакините спаси.

В 33-ата минута Ливърпул стигна до гол, дело на Къртис Джоунс, който се включи чудесно в наказателното поле на "лисиците" и получи пас на далечната греда от Мохамед Салах. Той не сбърка и прати топката в мрежата. Ситуацията бе разгледана с ВАР за евентуална засада по-рано в нападението, но такава нямаше и голът остана.

Къртис Джоунс наказа Лестър за втори път само пет минути след първия си гол. Той отново получи пас от Салах, този път по земя, след което се обърна и нанесе страхотен изстрел. Никакъв шанс за стража на "лисиците". И това попадение бе разгледано с ВАР за потенциална засада, но позицията на Джоунс бе редовна.

В 68-ата минута Мохамед Салах се озова на стрелкова позиция след комбинация с Коди Гакпо. Египтянинът обаче не успя да преодолее Даниел Иверсен, а прати топката право в ръцете на стража. Три минути след това Трент Александър-Арнолд вкара фамозен гол от свободен удар, с който окончателно сложи край на интригата в срещата.

Мохамед Салах остана очи в очи със стража на Лестър в 79-ата минута. Той нахлу в наказателното поле и стреля, но го направи разочароващо и прати топката встрани от вратата.