Ливърпул назначи нов спортен директор

Спорт
15:15 - 20 Март 2024
1393
Ливърпул назначи нов спортен директор

Ливърпул обяви назначаването на Ричард Хюз за нов спортен директор на клуба след края на сезон 2023/2024.

44-годишният специалист ще се присъедини към червените, след като напусна ролята си на технически директор в Борнемут, където се радваше на десетилетие на успешно управление на футболната операция на клуба от южния бряг.

Хюз официално ще поеме отговорностите си в Ливърпул на 1 юни преди кампанията 2024-25, след катоМайкъл Едуардс наскоро беше назначен за главен изпълнителен директор на Fenway Sports Group по футбол. Двамата преди това са работили заедно по време на кариерата на Хюз в Портсмут.

Toй е бивш шотландски национал и направи повече от 300 мача в кариерата си, действайки предимно като полузащитник на Портсмут и Борнемут.

Коментирайки новата си позиция в Ливърпул, Хюз каза: „Невероятно съм горд, че ми беше предложена тази възможност. Ливърпул е уникален клуб и съм благодарен, че ми се даде шанс да му служа в това качество.

„Хората с право говорят за богатата история, с която тази организация може да се похвали, но настоящето и бъдещето са това, което наистина ме вълнува. Юрген Клоп ръководи изключителен отбор и състав и наред с това ангажиментът към младите играчи и техният път към първия отбор също е изключителен. Напълно съм наясно с очакванията и отговорностите, произтичащи от заемането на тази позиция. Ще бъде моята работа, да работя с Майкъл Едуардс и да ръководя футболния оперативен екип, който вече е на място, плюс по-широкия персонал в Центъра за обучение на AXA, за да вземам добри решения“.

Назначаването на Хюз е първото важно решение, взето от Едуардс, откакто пое новосъздадената позиция на главен изпълнителен директор на FSG по футбол. Преструктурирането на футболното ръководство на клуба попада в неговата компетентност, както и надзорът на ежедневната дейност на терена.

В отговор на днешното съобщение Едуардс каза: „Радвам се, че Ричард се съгласи да се присъедини към нас на тази жизненоважна позиция. Познавам го в половината си живот в професионално и лично качество и той е абсолютно човек, който въплъщава най-добрите ценности на Ливърпул. Вярвам му напълно. Той има изключителна преценка и опит във вземането на интелигентни решения, които са от полза за организациите, които представлява.

„И Ричард, и аз сме наясно с тежестта на отговорността, която идва с работата в това качество за клуб като този. Важен е фактът, че той е развълнуван и зареден с енергия от предстоящото предизвикателство.

„На всички е ясно, че Юрген ще остави наследство, върху което да надграждаме, а в лицето на Ричард имаме точния човек, който да вземе ключовите решения и да предложи лидерството, което да ни отведе напред към светлото бъдеще. Тъй като една много успешна глава ще приключи за Ливърпул през лятото, целта на всички тук е друга да започне нова – и с Ричард съм убеден, че имаме правилния човек на позиция, за да постигнем тази цел.“