Ливърпул поиска отлагане на мача с Арсенал

Мърсисайдци трябва да се изправят в четвъртък срещу лондончани за Купата на Лигата

Спорт
15:46 - 05 Януари 2022
1696
Ливърпул поиска отлагане на мача с Арсенал

Ливърпул официално поиска отлагане на мача с Арсенал от 1/2-финала за "Карабао Къп" в четвъртък. Причината е голямата бройка заразени с COVID-19 играчи и служители в клуба. Днешната следобедна тренировка на отбора бе отменена, тъй като на "Анфийлд" заразените са вече 14 човека.

"Можем да потвърдим, че подадохме молба за отлагане на мача от 1/2-финала за "Карабао Къп" срещу Арсенал заради увеличаващият се брой на заразени с COVID-19 и неяснотата дали ще имаме достатъчно играчи на разположение", написаха от Ливърпул.

Мениджърът Юрген Клоп бе един от първите заразени в клуба, заради което пропусна сблъсъка с Челси през уикенда. Същото се случи и с Алисон, Жоел Матип и Роберто Фирмино. Преди Коледа пък Вирджил ван Дайк, Фабиньо и Къртис Джоунс също изкараха вируса и пропуснаха няколко мача.

Освен това Ливърпул остана и без Мохамед Салах, Наби Кейта и Садио Мане, които се присъединиха към националните си отбори за участие на Купата на африканските нации. Така съставът на мърсисайдци доста изтъня.

Ако от Английската футболна асоциация приемат молбата на Ливърпул, това почти сигурно ще означава, че освен сблъсъка с Арсенал и следващият мач на "червените" срещу Шрюсбъри за ФА Къп в неделя, също ще бъде отменен.