Ливърпул потъна в кръв, фенове подпалиха и историческа сграда в града (ВИДЕО)

Мърсисайдци плащат бонуси за милиони на други отбори след титлата

Спорт
12:15 - 27 Юни 2020
6633
Ливърпул потъна в кръв, фенове подпалиха и историческа сграда в града (ВИДЕО)

Един човек е наръган с нож, а десетки са ранени по време на среднощния хаос в Ливърпул, настанал след първата шампионска титла на мърсисайдци за последните 30 години.

В същото време властите в града позволиха на полицията да арестува фенове на тима заради безредиците. Още повече, че една от историческите сгради е била подпалена, след като в нея е попаднала бомбичка.

Празненствата по улиците на Ливърпул протичаха съвсем мирно, но през нощта са избухнали безредици по крайбрежните улици. Това е довело до нараняването на много хора. Полицията се опитва да установи контрол, но все изпитва затруднения при действията си.

Подпалената сграда е един от символите на града. Известна е като Сградата с птицата ливър. Митичното същество е част от герба на града и присъства в емблемата на футболния Ливърпул.

На Острова има редица възмутени от случилото се в последните часове в Ливърпул, тъй като празнуващите фенове са пренебрегнали призива на властите да останат по домовете си заради пандемията с коронавируса.

Медии отбелязват, че празничната нощ потенциално може да се превърне в сериозен проблем и броят на заразените с COVID-19 рязко да набъбне. Притеснени от случилото са и от местната здравна инспекция.

Ливърпул вече има 19 титли на Англия, а с повече е само Манчестър Юнайтед - 20.

В същото време стана ясно, че новият шампион на Англия ще трябва да плати милиони на други отбори от Висшата лига след титлата. Това е заради клаузи в договорите при трансфери, които предвиждат бонус при спечелването на
шампионата.

Най-голяма компенсация трябва да получи Саутхемптън, като през последните години от там дойдоха Върджил ван Дайк, Садио Мане, Адам Лалана и Деян Ловрен, като сумата ще е близо 3 милиона лири.

Следва Арсенал, който прати на "Анфийлд" Алекс Окслейд-Чембърлейн през август 2017 г. Чарлтън и Хъл от Чемпиъншип също ще вземат бонус за Джо Гомес и Ендрю Робертсън.