Ливърпул превзе "Айброкс" с познат син резултат - 7:1

Салах записа хеттрик

Спорт
08:59 - 13 Октомври 2022
2284
Ливърпул превзе "Айброкс" с познат син резултат - 7:1

Ливърпул разгроми Рейнджърс със 7:1 на „Айброкс“ в мач от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионска лига. 

Антонио Чолак отклони с пета за Райън Джак, който изведе Скот Арфилд и той отбеляза от границата на наказателното поле, за да изведе Рейнджърс напред.

Костас Цимикас центрира от корнер в наказателното поле на Рейнджърс и Роберто Фирмино се пребори с Джеймс Тавърниър и изравни резултата след удар с глава.

Джо Гомез напредна по дясното крилото и направи превъзходно центриране по земя за Роберто Фирмино, който стреля в средата на вратата, пазена от Макгрегър, в 55-ата минута, за да може Ливърпул да направи пълен обрат.

След многоходова комбинация на Ливърпул Боби Фирмино чукна триково топката на рабона към Дарвин Нуньес, който стреля отляво в обратния ъгъл, за да увеличи преднината на своя тим в 66-ата минута.

Мохамед Салах пое рикоширала топка и навлезе отдясно на наказателното поле. Нападателят изпрати прецизно топката в обратния ъгъл с левия си крак за четвъртото попадение на Ливърпул в 76-ата минута.

Андрю Робъртсън изведе Мохамед Салах, който бе посрещнат от бранител на Рейнджърс. Египтянинът се спря и стреля в десния ъгъл на вратата, за да направи резултата 5:1 в полза на мърсисайдци в 80-ата минута.

Само минута по-късно след солова акция Салах навлезе отляво в наказателното поле и стреля отново с левия си крак. Нападателят завърши своя хетрик само за 6 минути.

Мохамед Салах центрира в наказателното поле за Харви Елиът в 89-ата минута, който чукна топката във вратата, за да отбележи първият си гол в Шампионска лига.