Ливърпул прие офертата за Хендерсън

Капитанът отива в Саудитска Арабия

Спорт
11:31 - 20 Юли 2023
1362
Ливърпул прие офертата за Хендерсън

Ливърпул прие офертата от 12 милиона лири от саудитския Ал Етифак за капитана си Джордан Хендерсън. 33-годишният Хендерсън има устно споразумение с арабския клуб, който ще му плаща по 700 000 лири на седмица. 

Заради предстоящия трансфер английският национал не игра в контролата с германския Карлсруе тази вечер, която мърсисайдци спечелиха с 4:2. Хендерсън има изиграни 491 мача за Ливърпул, откакто подписа с клуба през 2011 година.

С капитанската лента той изведе "червените" до трофеите в Шампионската лига и Висшата лига. В Ал Етифак той ще работи с бившия си партньор в полузащитата на Ливърпул Стивън Джерард. Джерард наскоро бе назначен за треньор на клуба.

Междувременно в контролата, която се игра в Карлсруе, гостите от Англия трябваше да разчитат на два гола в добавеното време на португалеца Диого Жота, за да стигнат до успеха.

Дарвин Нунес изведе тима на Юрген Клоп напред в резултата още в третата минута, но с попадения на Ларс Щиндъл и Себастиан Юнг втородивизионният германски тим направи пълен обрат. Точен за 2:2 в 69-ата минута бе Коди Гакпо, който се разписа след подаване на Жота. Мачът ще се запомни най-вече с дебюта на новите попълнения на Ливърпул Доминик Собослай и Алексис Мак Алистър.