Ливърпул с лесна победа в мач №300 на Клоп

Мърсисайдци отвяха Астън Вила с 3:0 на "Анфийлд Роуд"

Спорт
18:41 - 03 Септември 2023
2297
Ливърпул с лесна победа в мач №300 на Клоп

Ливърпул постигна безпроблемна трета поредна победа в Премиър лийг, след като надделя с 3:0 над Астън Вила на "Анфийлд".

Мърсисайдци показаха, че набират скорост, особено в офанзивен план, и направиха двубоя неочаквано лек за тях. Доминик Собослай (3') вкара дебютното си попадение за "червените" в самото начало на срещата. Автогол на Мати Кеш (22') и попадение на Мохамед Салах (55') материализираха далеч по-добрата игра на Ливърпул.

Домакините можеха да победят с двойно по-голям резултат, но Нунес, който нацели и гредата, и Салах пропуснаха поне по още два чисти положения.

Астън Вила, който бе в серия от четири поредни победи във всички турнири, показа някои добри неща в атака, но в нито един момент не бе близо до това да измъкне точката, както направи при последното си гостуване на "Анфийлд". След този резултат Ливърпул се намира на трето място във временното класиране.

Ливърпул е в серия от 15 поредни срещи без загуба във Висшата лига. Днешният двубой бе под №300 за Юрген Клоп в Премиър лийг.