Ливърпул съсече Евертън

Червените запратиха сините към Чемпиъншип

Спорт
07:58 - 14 Февруари 2023
1526
Ливърпул съсече Евертън

Ливърпул спечели градското дерби с Евертън с 2:0 в двубой от 23-ия кръг на Висшата лига. Хората на Юрген Клоп показаха силната игра, каквато феновете на тима не бяха виждали от доста време и с голове на Мохамед Салах и Коди Гакпо стигнаха до успеха.

С тази победа Ливърпул събра 32 точки и изпревари Челси на 9-ото място във временното класиране. „Карамелите“ пък остават в зоната на изпадащите с 18 точки.

Срещата започна на високо темпо, като играта бе двуостра в началото на мача.

В 36-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Ливърпул след ъглов удар, пръв до топката стигна Джеймс Тарковски, но ударът му се отби в левия страничен стълб.

Топката бе изчистена и започна мълниеносна контраатака за Ливърпул, като топката стигна до Дарвин Нуньес. Той напредна вдясно от наказателното поле на Джордан Пикфорд и центрира. Топката стигна до Мохамед Салах, който без да се колебае я прати с десния крак в мрежата на Евертън, вдигайки на крака домакинските привърженици на трибуните.

Този гол допълнително внесе импулс в играта на хората на Юрген Клоп, които взеха инициативата в мача.

Вторият гол във вратата на „карамелите“ дойде в 49-ата минута. Отново след контраатака, топката стигна до Трент Александър-Арнолд, който центрира към Коди Гакпо и нидерландецът отблизо вкара гол.

Малко преди изтичането на час игра топката стигна до Нуньес в близост до вратата на гостите, но ударът му бе неточен и топката мина покрай вратата.

Две минути преди края на редовното време Роберто Фирмио изведе Салах вляво от вратата на гостите. Египтянинът успя да си създаде пространство за изстрел, но Пикфорд спаси.

До края на срещата хората на Юрген Клоп продължиха да доминират, като така сложиха край на импулса в Евертън, който в предишния кръг победи лидера в класирането Арсенал.