Ливърпул съсече Милан в зрелище на "Анфийлд"

Спорт
11:01 - 16 Септември 2021
1216
Ливърпул съсече Милан в зрелище на "Анфийлд"

Ливърпул и Милан сътвориха истинско зрелище на “Анфийлд” в мач от Шампионската лига, който в крайна сметка беше спечелен с 3:2 от английския гранд. Мърсисайдци започнаха мача много силно и откриха резултата още в 9-ата минута след автогол на Фикайо Томори, а в 13-ата Мохамед Салах пропусна дузпа.

“Росонерите” упорито се защитаваха и осъществиха пълен обрат в самия край на първата част, когато точни бяха Анте Ребич (42’) и Браим Диас (44’). Домакините обаче продължиха да атакуват и заслужено сътвориха нов обрат с голове на Салах (49’) и капитана Джордан Хендерсън (69’), които им донесоха важния успех.

Това беше първи мач между двата тима на “Анфийлд” в историята, като те не се бяха срещали в турнира от финала през 2007-а, когато “росонерите” триумфираха с 2:1. Само две години по-рано мърсисайдци спечелиха трофея в състезанието след драматичен обрат от 0:3 до 3:3 на финала, в който надделяха срещу този съперник след изпълнение на дузпи. Също така след 2745 дни или 7-годишно чакане, Милан се завърна в ШЛ.