Ливърпул се отказа от Белингам, ето кои са новите цели

Спорт
13:15 - 12 Април 2023
1472
Ливърпул се отказа от Белингам, ето кои са новите цели

Категоричeн обрат около преговорите на Ливърпул с Борусия Дортмунд за Джюд Белингам се случи в късните часове на 11-и април. След като скандинавският журналист Ян Ооге Фьортофт сподели, че мърсисайдци са отправили оферта за английския полузащитник, то малко след това стана ясно, че Ливърпул се е оттеглил от надпреварата за подписа на младия футболист.

Английският футболист беше главната трансферна цел на клуба до този момент, като Юрген Клоп и щабът му се готви да пренареди селекцията в отбора си след разочароващия сезон. Въпреки това, предвид мащабните пари, които трябва да се заделят за Белингам, то английският клуб е решил да насочи ресурсите си другаде.

Цената на сделката е била счетена за непосилна, след като Дортмунд изисква поне 130 милиона паунда около цялата сделка. По този начин това щеше да отнеме значителна част от трансферните пари, с които Клоп ще разполага през лятото, а се очаква клубът да генерира неприятна финансова загуба с оглед факта, че тимът по всяка вероятност няма да играе в Шампионска лига през новия сезон.

The Athletic твърди, че високопоставени източници от „Анфийлд“ са посочили, че след дълги разговори сделката е „спряла да има смисъл“ и те смятат, че не могат да си позволят да сложат огромна част от летния си бюджет в „една кошница“.

При това положение Ливърпул се насочва към нови имена на трансферния пазар, след като се отказа от битката за Джуд Белингам.

Но средната линия все пак ще бъдат подсилена с двама или трима играчи. Набелязаните футболисти са Мейсън Маунт и Конър Галахър от Челси, Мойсес Кайседо (Брайтън) и Райън Гравенберх (Байерн).