Ливърпул си гарантира финал с Челси

Двата тима се иправят на финала за Купата на Лигата на "Уембли"

Спорт
11:17 - 25 Януари 2024
1659
Ливърпул си гарантира финал с Челси

Фулъм и Ливърпул завършиха 1:1 във втория мач от полуфиналите в Купата на Лигата на “Крейвън Котидж”. Мърсисайдци си уредиха среща с Челси във финала на турнирната надпревара, след като взеха първия двубой с “котиджърс” с 2:1 и така продължават напред с общ резултат от 3:2.

Луис Диас даде аванс на Ливърпул в 11-ата минута, а изравнителното попадение за Фулъм бе дело на Иса Диоп в 77-ата минута на срещата.

Първото чисто положение в срещата бе на сметката на Фулъм в 8-ата минута, когато Жоао Палиня бе адресатът на центриране в наказателното поле на Ливърпул. Ударът на португалеца обаче профуча над напречната греда на вратата, пазена от Каомин Келъхър.

Ливърпул успя да излезе напред в резултата в 11-ата минута, когато Джарел Куанса направи страхотно дълго подаване към лявото крило. Там Луис Диас спечели въздушния двубой с Тимоти Кастен, след което навлезе в наказателното поле и с удар в долния десен ъгъл на вратата реализира.

Дарвин Нуньес получи топката в наказателното поле и стреля с първото си докосване, но топката рикошира право в десния страничен стълб. Последва добавка от страна на Луис Диас, който порази целта, но голът не бе зачетен заради засада.

Фулъм започна активно на старта на второто полувреме. В 53-ата минута Андреас Перейра пропусна голяма възможност да изравни резултата, след като негов удар бе право в напречната греда.

Харви Елиът получи топката в наказателното поле на Фулъм в 54-ата минута и не се поколеба да стреля, но Бернд Лено показа добър рефлекс и отрази.

Фулъм успя да изравни резултата в 77-ата минута, когато Андреас Перейра изведе Хари Уилсън на дясното крило. Уелсецът премина през двама бранители на Ливърпул чрез дрибъл, след което сви топката за Иса Диоп, който порази целта.

Фулъм продължи да натиска до края на мача, опитвайки се да вкара мача в продължения, но силите на „котиджърс“ не стигнаха.