Ливърпул стартира с победа, Интер не успя срещу Гладбах

Спорт
11:16 - 22 Октомври 2020
1413

Ливърпул успя да запише победен старт на участието си в Шампионска лига през този сезон. Мърсисайдци се наложиха с минималното 1:0 при гостуването си на Аякс в много оспорван мач от група D на турнира. Победното попадение бе дело на Николас Таляфико, който си отбеляза автогол в 34-та минута.

Срещата започна интензивно, като и двата отбора не се колебаха да атакуват противника. Ливърпул пое ранния контрол върху топката, но въпреки това Аякс изглеждаше като по-опасния тим. В 21-та минута домакините можеха да излязат напред в резултата, след като Райън Гравенберх успя да мине покрай Фабиньо, след което опита изстрел, но топката премина встрани от вратата.

Все пак едва в 33-та минута се откри първата по-сериозна голова възможност за някой от двата отбора. Влезлият като принудителна смяна Куинси Промес получи топката на чиста позиция в наказателното поле, но впоследствие изстрелът му бе спасен от Адриан.

Само минута по-късно мърсисайдци наказаха пропуска на своя съперник. Садио Мане проби в наказателното поле и опита прострелно центриране, което Николас Таляфико опита да блокира, но вместо това защитникът си отбеляза нелеп автогол – 1:0 в полза на гостите.

Изоставането в резултата обаче не помръчи настроението на домакините, които продължиха да атакуват, създавайки няколко положения за изравняване на резултата. В самия край на първото полувреме Душан Тадич излезе сам очи в очи с Адриан и успя да го прехвърли, но в последния момент Фабиньо успя да достигне до топката със сетни сили и изби на самата голлиния. 

Отговорът на „червените“ бе светкавичен. Мане отново тероризира защитата на холандците, нахлувайки в наказателното поле и едва не се стигна до нов автогол, като този път Пер Шуурс щеше да отбележи в грешната врата, но за негов късмет топката премина на сантиметри от гредата и излезе в корнер.

Атакуващият стил на игра доминираше и през втората част, като само минута след подновяването на играта Аякс отново създаде отлична възможност за отбелязване на гол. Дейви Клаасен нанесе тежък удар от границата на наказателното поле, който обаче завърши в страничния стълб. В 57-та минута след центриране Фабиньо стреля с глава, но Андре Онана спаси.

Минута по-късно Аякс отвърна. Чудесна контраатака на амстердамци доведе до шанс пред Промес, чийто удар бе париран от Адриан. Четвърт час преди края на срещата Жоржиньо Вайналдум засече центриране от корнер с глава, като ударът ми мина малко над вратата. В 4-та минута на добавеното време дебютантът в Шампионска лига Юрген Екеленкамп можеше да се превърне в герой за своя тим след лошо изчистване на топката от Адриан, но младокът не показа добър контрол и ударът му мина високо над вратата.

Интер и Борусия Мьонхенгладбах завършиха наравно 2:2 в сблъсък от група B на Шампионска лига. На почивката резултатът бе 0:0 и нищо не предвещаваше, че през вторите 45 минути двата тима ще си отбележат по два гола.

През първата част като че ли Интер и германския тим се разучваха, без да рискуват твърде много. Лек превес имаха домакините, които имаха нелоши голови шансове. Пропуски обаче направиха Кристиан Ериксен и Ромелу Лукаку.

„Нерадзурите“ излязоха напред в резултата 4 минути след почивката. В голмайстор се превърна Ромелу Лукаку, който се ориентира най-добре в наказателното поле на противника. Получи се разбъркване след центриране, а белгийският таран стигна пръв до отбитата топка и я насочи в мрежата за 1:0.

В 61-вата минута гостите от германия получиха 11-метров наказателен удар след нарушение срещу Маркюз Тюран. С изпълнението на дузпата се нагърби Рами Бенсебайни, който безпроблемно преодоля Самир Ханданович и възстанови равенството.

Осем минути преди изтичането на редовното време. Късметът покри Борусия, след като удар на Лаутаро Мартинес от опасно близка дистанция рикошира в дясната греда.

В 86-ата минута Йонас Хофман беше намерен със страхотно подаване. Той се оказа очи в очи с Ханданович и успя да промуши топката покрай тялото на вратаря за 1:2.

В 90-ата минута Интер все пак стигна до равенството. Отново точен бе Ромелу Лукаку, който овладя пас на Бастони и реализира за крайния резултат 2:2.

В по-ранния мач от групата Шахтьор направи голямата изненада, побеждавайки Реал в Мадрид с 3:2. Така украинците са лидер в групата след първия кръг.