Ливърпул: Титлата само я миришем!

Мърсисайдци с грандиозна издънка у дома срещу Палас

Спорт
18:17 - 14 Април 2024
4872
Ливърпул: Титлата само я миришем!

Ливърпул допусна голяма грешка в битката за титлата, губейки с минималното 0:1 от Кристъл Палас на „Анфийлд“ в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци са трети със 71 точки, на 2 зад лидера Манчестър Сити и с равен брой с Арсенал, който е с мач в запас. Палас е 14-и с 33.

Началото на срещата бе ударно за „орлите“, които излязоха напред в резултата още в 14-ата минута. Тайрик Мичъл сервира топката на Еберечи Езе в наказателното поле, а той запази самообладание и прати топката в мрежата на Ливърпул за 0:1.

В 18-ата минута Жан-Филип Матета получи тънко подаване в наказателното поле и незабавно стреля към вратата, но бе блокиран от защитник на мърсисайдци.

В 27-ата минута домакините имаха отлична възможност да изравнят резултата, след като отбита топка падна в краката на Ватару Ендо, който я изстреля, но го споходи малшанс и уцели напречната греда.

Две минути след това Луис Диас също бе близо до гол, след като засече центрирана топка и шутира хубаво към левия ъгъл, но Дийн Хендерсън се отчете с отлично спасяване.

В 35-ата минута вратарят на Кристъл Палас отново се прояви брилянтно, след като отрази удар на Мохамед Салах от средна дистанция към десния ъгъл.

В последната минута от редовното време на първата част Матета стреля от близка дистанция с глава след обещаващо центриране, но покрай десния страничен стълб.

В 56-ата минута Дарвин Нуньес стреля от добра позиция в наказателното поле, но Хендерсън показа добър рефлекс и изби. След около четвърт час Върджил ван Дайк се извиси над отбраната на Палас след центриране от корнер, но не уцели очертанията на вратата.

В 73-ата минута Диого Жота получи брилянтен пас в наказателното поле и стигна до удар, който бе блокиран.

Секунди след това Жан-Филип Матета нанесе опасен удар, но Алисон изби със сетни сили.

В 76-ата минута Къртис Джоунс се прицели добре и шутира добре, но за негово съжаление топката премина покрай левия страничен стълб. В 87-ата минута Харви Елиът стреля с глава, но Хендерсън пас спаси.

В добавеното време на срещата Мохамед Салах получи елегантно подаване в наказателното поле и нанесе опасен удар, който бе блокиран от бранител на и топката излезе в ъглов удар, от който не последва нищо сериозно.