Ливърпул тресна Тотнъм насред Лондон

Шампионите спряха най-сетне свободното си падане

Спорт
11:17 - 29 Януари 2021
1402
Ливърпул тресна Тотнъм насред Лондон

Ливърпул победи с 3:1 като гост Тотнъм в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. По този начин мърсисайдци спряха негативната серия от пет поредни мача без победа в първенството.

Още във 2-ата минута пред Ливърпул се откри много добра възможност. Садио Мане бе изведен сам срещу Юго Лорис, но не успя да се възползва и стреля в аут.

Тотнъм вкара гол в 3-ата минута, който след преглеждането на ситуацията с ВАР не бе зачетен. Хари Кейн пусна отличен извеждащ пас към Хюн-мин Сон, който прати топката под плонжа на Алинсон, но кореецът беше в положение на засада в началото на атаката.

Хари Кейн получи контузия в 14-ата минута, която му попречи да продължи пълноценно участието си в мача. Не само това, но нападателят бе заменен на полувремето от Ерик Ламела.

Хюн-мин Сон демонстрира чудесен контрол върху топката в 22-ата минута и отправи опасен удар, но Алисон спаси.

Ливърпул на свой ред направи сериозен пропуск в 23-ата минута. Мохамед Салах направи двойно подаване със Садио Мане, а сенегалецът бе изведен сам срещу Юго Лорис, но френският вратар демонстрира страхотен рефлекс и успя да спаси.

Садио Мане получи добър пас в 42-ата минута, след което надигра Серж Орие и отправи хубав удар, но Юго Лорис спаси.

Ливърпул поведе с 1:0 в добавеното време на първата част. Садио Мане пусна успореден пас на голлинията към Роберто Фирмино, Юго Лорис сбърка, тъй като не се намеси и бразилецът отблизо не пропусна да прати топката във вратата му.

Ливърпул удвои своята преднина в 47-ата минута. Садио Мане финтира Мат Дохърти и стреля, Юго Лорис изби топката, но тя попадна на пътя на Трент Александър-Арнолд, който с плътен удар вкара топката във вратата на „шпорите“.

Тотнъм намали своя паси в 49-ата минута, когато Стивън Бергвай подаде към Пиер-Емил Хьойберг, който с удар от дъгата на наказателното поле на Ливърпул прати топката неспасяемо в левия ъгъл на Алисон.

Ливърпул вкара трети гол в 56-ата минута, но попадението не бе зачетено след намесата на ВАР. Фирмино игра с ръка, след което подаде към Тиаго Алкантара, който продължи Садио Мане, а той намери Мохамед Салах, който вкара топката във вратата на Юго Лорис. Съдията Мартин Аткинсън разгледа ситуацията с ВАР и взе решение да отсъди нарушение в полза на „шпорите“ заради играта с ръка на Фирмино в началото на атаката.

Ливърпул все пак вкара трети гол в 65-ата минута. Александър-Арнолд изпрати дълъг пас в наказателното поле на Тотнъм. Джо Родън допусна много груба грешка и предостави топката на тепсия на Садио Мане, който без да се замисля разстреля Юго Лорис за 3:1.

С тази победа Ливърпул е четвърти и събра актив от 37 точки, докато Тотнъм е шести с 33 точки, но и мач по-малко от мърсисайдци.