Ливърпул записа срамна загуба - 2:7

Шампионът беше унизен от Астън Вила

Спорт
11:25 - 05 Октомври 2020
3422
Ливърпул записа срамна загуба - 2:7

Астън Вила разпиля шампиона на Англия Ливърпул със 7:2 в мач от 4-тия кръг на Висшата лига.

Тимът на Стив Брус поведе в резултата още в 4-тата минута, когато след грешка в защитата на "мърсисайдци", Оли Уоткинс си открадна топката, за да я вкара във вратата на Адриан. В 15-тата минута играчите на Ливърпул имаха претенции за дузпа, след като Мохамед Салах падна на тревата, след съприкосновение със защитник. Сигнал на съдията не последва и играта продължи. 

В 22-рата минута Вила удвои преднината си след невероятен втори гол на Уоткинс, който прониза мрежата на противника след силен шут от границата на наказателното поле. Последнваха пропуски и пред двете врати до 33-тата минута, когато Салах овладя отбита топка, стреля и намали изоставането на Ливърпул.

Само две минути по-късно Джон МакГин върна преднината от два гола на Астън Вила като не остави шансове пред стража на "мърсисайдци" за 3:1. 

Вдъхновените домакини сразиха съперника още до края на първото полувреме, след като в 39-тата минута Уоткинс реализира своя хеттрик след удар с глава, за да направи 4:1. Останаха съмнения за нарушение в атака, но след преглед от VAR, съдията Мартин Аткинсън посочи центъра, за да индикира, че голът е редовен. 

В началото на втората част бирмингамци доказаха тоталното си надмощие върху съперника за пореден път и Баркли се разписа за 5:1. Негов удар се отклони в Александър-Арнолд, получи се парабола и топката отиде към горния ляв ъгъл на Адриан, който нямаше какво да направи.

Пет минути след това Салах отбеляза за втори път в мача, след като бе изведен от Фирмино. 

Астън Вила не показа никаква милост към шампиона на Англия и продължи да търси все по-изразителна победа. Отново Уоткинс изигра ключова роля за своя тим, след като подаде към Джак Грийлиш, който довкара отклонен удар и направи 6:2.

Отново халфът на Вила мушна топката във вратата на Адриан 15 минути преди края, за да подпечата една от най-големите победи в историята на клуба.