Лия се завърна на сцената и показа дъщеря си

Наследницата на певицата ще продължи пътя на майка си и би могла дори да задмине нейните успехи

Нещо за четене
16:54 - 17 Юни 2024
6323
Лия се завърна на сцената и показа дъщеря си

Снощи Лия направи своеобразно завръщане на голямата сцена, като представи в НДК цели два албума само с авторски композиции. Водещ на събитието, което бе разделено на две части, беше Драго Драганов. В първата част Лия изпълни нежните и чувствени балади от албума „Това остава“ на живо с бенда на Васил Чергов - V-Band, a за фолклорната част с албума „Българка“ към нея на сцената се присъединиха и танцьорите от ансамбъл „Чинари“.

Тони Димитрова, която беше сред гостите, го определи като „много красив и искрен концерт“, но той беше и също толкова личен и сантиментален. Няколко от песните, които Лия изпълни, са посветени на нейните любими хора. „Сини очи“ е за съпруга й Георги, „Дар от Бога“ - за дъщеря й, а „Песен за мама и татко“ е направена по случай 60-годишнината от сватбата на родителите й. Не по-малко вълнуващ момент за цялото семейство беше качването на сцената на дъщерята на певицата, която носи нейното име. 17-годишната Лия Вълканова учи в Частна професионална гимназия по сценични изкуства „Акатамус“ и за първи път пя с бенд, като беше избрала да изпълни песен на Кристина Агилера, а представянето й определено даде заявка, че тя ще продължи пътя на майка си и би могла дори да задмине нейните успехи.

Лия с мъжа си Георги и дъщеря си Лия

Събитието напълни Зала 2 на НДК, като събра роднини, приятели, колеги, всички автори на песните, на които Лия обърна специално внимание, и почитатели на обичаната изпълнителка. Голяма група пристигна специално от родното й село Чучулигово. От там е и чичо й Ангел, на 93 г., който още преди месеци, когато разбрал за концерта, потвърдил, че ще присъства. И наистина дойде – с голям букет цветя. От първите редове я аплодираха още Васил Найденов, Катя и Здравко от дует „Ритон“, Емилия, Джина Стоева, Рени, Цветелина, Дарко и DJ Теди Джорджо.

По време на снимките и раздаването на автографи след концерта в лични разговори Лия получи стотици молби да не прави повече такива паузи и да не спира да радва с присъствието и песните си.