Лизо е отстранена от потенциалния състав на предстоящия Супербоул

Преди дни бивши танцьорки от шоуто ѝ я обвиниха в създаването на враждебна работна среда, съдят я за дискриминация и тормоз

Новини
14:15 - 14 Август 2023
2642
Лизо е отстранена от потенциалния състав на предстоящия Супербоул

Американската певица Мелиса Вивиън Джеферсън, известна с псевдонима Лизо, се прости с мечтата да се представи пред публиката на Супербоул заради отправените към нея обвинения в тормоз и дискриминация, съобщи британският таблоид Daily Mail.

Според изданието, след скандала организаторите на едно от най-големите спортни събития в САЩ – финала на първенството в Националната футболна лига, са оттеглили кандидатурата на рапърката в качеството ѝ на главен претендент да пее в паузата между полувремената на мача.

Преди дни три бивши танцьорки от шоуто на Лизо я обвиниха в създаването на враждебна работна среда и я съдят за дискриминация и тормоз.

35-годишната поп и рап звезда, която гради имидж на „икона на боди-позитивизма“, обиждала подопечните си на тема наддаване на тегло, а също така омаловажавала правата им на расова и религиозна основа, твърдят Кристъл Уилямс, Ноел Родригес и Ариана Дейвис. По-късно и бившият креативен директор на Лизо – Куин Уитни Уилсън, заяви, че е била третирана по аналогичен начин. Появиха се и допълнителни оплаквания от шестима нови обвинители, които са били част от турнето на певицата.

Сред простъпките на „шефката“ било и незаплащане на труда на танцьорите.

Вътрешен човек от Националната футболна лига на САЩ е информирал изданието, че при това деликатно положение разглеждането на възможността Лизо да изнесе шоу на Супербоул 2024 е отпаднало. „Разговорите Лизо да е част от празненствата на полувремето или да изпълни националния химн са мъртви сега, когато тя е в центъра на скандал“, твърди източникът след обвиненията, които носителката на "Грами" категорично отрича.

Годишното шоу на Супербоул се продуцира от Roc Nation – звукозаписната компания, собственост на 53-годишния рапър Джей Зи. След като делото срещу Лизо беше оповестено публично,

той отмени своя предстоящ фестивал Made In America, където тя трябваше да бъде хедлайнер.

Тъй като Лизо е отстранена от потенциалния състав на предстоящия Супербоул, който ще се проведе в Лас Вегас през февруари 2024 г., нейният екип е изправен пред необходимостта от отчаяна борба за спасяване на кариерата и репутацията ѝ.

Поне още шестима души от денс трупата на певицата Лизо я обвиниха в лошо отношение, след като миналата седмица три нейни танцьорки подадоха съдебен иск срещу нея за сексуален тормоз и обиди.