Логично: ЦСКА 1948 смени емблемата

Новакът в Първа лига няма право да използва отличителните знаци на законния ЦСКА

Спорт
16:25 - 26 Май 2020
10190
Логично: ЦСКА 1948 смени емблемата

Доскорошният член на Втора лига и вкаран по служебен път в елита - ЦСКА 1948, смени емблемата си. Това стана само няколко дни, след като главният мениджър на ЦСКА - Стойчо Стоилов, заяви, че клубът от "Армията" ще съди своя съименник заради нарушаване на законите и неправомерно използване на абревиетурата ЦСКА.

На предишната емблема беше изписано Централен Спортен Клуб на Армията, но сега е вече онази с лъвчетата, която за малък период от време беше на армейците в началото на 90-те по време на управлението на Валентин Михов, а в момента се използва и от ОКС - Обединените спортни клубове.

Промяната се видя още по време на вчерашното подписване на договора на Димитър Пиргов с ЦСКА 1948, а на снимката с Кирил Котев си личи, че новата емблема е вече на клубните анцузи. 

Занапред новакът ще трябва да играе с различна от тази на ЦСКА емблема - със звездата, тъй като клубът от "Армията" спечели търга за символите  и внесе 8 милиона лева за погасяване на задълженията. От отбора на Цветомир Найденов, който играе своите срещи в покрайнините на София, а понякога и на националния стадион, заявиха пред някои медии, че това е съвпадение, тъй като използвали няколко емблеми - за официални екипи и за фенски артикули, но съвсем скоро съдът ще се произнесе и истината ще лъсне.