Логично от Тръмп: Големият брой заразени с коронавирус се дължат на повечето тестове

Икономическият съветник на Белия дом - Лари Къдлоу, заяви, че капацитетът за тестване в САЩ е разширен "стократно"

Новини
18:46 - 15 Юни 2020
3052
Логично от Тръмп: Големият брой заразени с коронавирус се дължат на повечето тестове

Президентът на САЩ - Доналд Тръмп, стигна до логично обяснение за увеличението на броя на инфекциите с Covid-19 в няколко американски щата. Той нарече ситуацията "нож с две остриета", имайки предвид икономическата и пазарната реакция в страната.

"Тестовете ни са толкова повече и по-напреднали от всяка друга страна. Свършихме чудесна работа относно това! Те показват и повече случаи на заразени. Без тестване или слабо тестване, ние бихме показвали много малък брой случаи. Това ни кара да изглеждаме зле, но е добре да имаме повече тестове!!!", написа Тръмп в Туитър.

По-рано днес икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу заяви, че капацитетът за тестване в САЩ е разширен "стократно" от март насам.

Директорът на Националния икономически съвет на САЩ също така посочи, че Белият дом "не вярва", че наскоро регистрираните увеличения на броя на коронавирусните инфекции в няколко щата представляват втора вълна.

Изказвайки се за телевизия Fox News, той добави, че макар да "не омаловажава" ситуацията, това е "нещо, с което трябва да свикнем" и че това е "контролируемо".

Къдлоу подчерта, че редовно се консултира с медицински експерти и че смята, че покачването на случаите с коронавирус в щати като Тексас, Флорида, Калифорния и други представляват "сравнително малки изключения".

Той също така отбеляза, че нивото на смъртност все още "остава ниско".