Локо Пд крачи към нов рекорд, Лудогорец с най-лош старт в историята

Спорт
11:45 - 29 Септември 2023
2307
Локо Пд крачи към нов рекорд, Лудогорец с най-лош старт в историята

Победната серия на Локомотив (Пловдив) беше спряна в Разград. Двубоят завърши 1:1 и така "черно-белите" не успяха да подобрят рекорда си за най-много поредни победи в елита (9), а само го изравниха.

Все пак обаче играчите на Александър Томаш останаха без загуба и след този мач и до момента от 11 срещи освен деветте успеха имат и 2 ремита. А като прибавим и последните два кръга от миналия сезон, когато поражение също нямаше (0:0 с ЦСКА 1948 и 2:1 над Черно море), серията от срещи без загуба нараства на 13. Така Локо (Пд) е само на един мач от изравняване на нова рекордна серия. Става дума за поредицата от най-много поредни шампионатни мача без загуба.

И този рекорд, както доста други клубът записа в шампионския си сезон от 2003/04. В първите 11 кръга тогава отборът нямаше загуба, като и в последните три от предишния шампионат - 2002/03. Така тогава се стигна до ненадминатия до днес рекорд от 14 срещи без поражение. Това върхово постижение може да бъде изравнено, ако в понеделник играчите на Александър Томаш не загубят двубоя с ЦСКА.

През 2003/04 серията бе спряна в 12-ия кръг със загуба от Литекс в Ловеч с 1:2. Сега кръгът отново е 12-и, но предстои да видим дали ще е по-успешен.

Друг любопитен факт е, че последната шампионатна загуба на Локо бе точно от ЦСКА - 0:1 на "Българска армия" в края на миналия сезон. Тогава съдия на мача бе Станимир Тренчев, който ще ръководи и двубоя в понеделник.

След нелепо изпуснатите три точки срещу Локомотив (Пловдив), Лудогорец усложни задачата си в борбата за титлата. От девет изиграни мача дотук в първенството шампионите не спечелиха за четвърти път.

Активът на тима включва 5 победи, 2 равенства и 2 загуби. Точките са 17, като справката в статистиката показва, че никога досега те не са били с толкова малък актив след 9 изиграни кръга. До момента рекордно ниският актив бе регистриран през 2014/15. Тогава точките бяха 18, постигнати с 5 победи, 3 равенства и 1 загуба.

Интересен факт е, че начело на Лудогорец в момента е Ивайло Петев, под чието ръководство тимът постига и двата си най-силни старта в първенството - 2011/12 и 2012/13. В тези два сезона "орлите" започнаха кампанията в първите 9 кръга с 8 победи, 1 равенство и бз допусната загуба, като активът им бе 25 от 27 възможни точки.

Настоящата ситуация определено буди притеснение в шефовете в Разград, защото Лудогорец изостава на цели 12 точки от лидера Локомотив (Пловдив). Да, тимът на Ивайло Петев има два мача по-малко - гостувания на ЦСКА 1948 и Славия, които ако бъдат спечелени, разликата теоритично може да се стопи до 6 точки. Този състав на Лудогорец обаче доста трудно печели своите мачове в първенството през настоящата кампания.