Локо Пд с минимален успех в столицата

Смърфовете взеха своето от Септември с дебютен гол на защитник

Спорт
22:08 - 12 Септември 2022
1805
Локо Пд с минимален успех в столицата

Локомотив Пловдив победи Септември в последен мач от десетия кръг на efbet Лига. В герой за „смърфовете“ се превърна защитникът Мартин Паскалев, който вкара първия в кариерата си гол в елита.

С успеха пловдивчани се изкачват до петото място в класирането с 19 точки. Столичани са 11-и с осем пункта в актива. В следващия кръг Локомотив посреща Черно море в Пловдив, докато Септември гостува на ЦСКА 1948.

На трибуните вече по традиция бе кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов.

В началния четвърт час гостите бяха по-активни, като на няколко пъти се приближиха до наказателното поле на Димитър Шейтанов, но така и не стигнаха до чиста голова ситуация.

Темпото остана ниско и половин час след началото на двубоя Димитър Шейтанов и Динко Хоркаш бяха без работа.

Скуката продължи да властва на Националния стадион до края на първата част, макар в 45-ата минута Димитър Костадинов да отправи точен удар от границата на наказателното поле, но той бе абсолютно безобиден.

В началото на втората част Тодор Павлов смени принудително Милош Петрович, който получи травма.

В 49-ата минута се стигна до първата добра възможност в мача, след като Кристиян Пешов се ориентира добре при разбъркване в наказателното поле на гостите и стреля от малък ъгъл, но Динко Хоркаш изби в корнер, от който не последва нищо.

Две минути по-късно Димитър Илиев намери Георги Каракашев на отлична позиция в наказателното поле, но той стреля много неточно.

Секунди по-късно Димитър Илиев бе намерен в наказателното поле след ъглов удар и стреля с глава, но Шейтанов улови безпроблемно.

В 62-ата минута двама футболисти на Локомотив не се ориентираха добре в обстановката и опитаха едновременно да хвърлят тъч.

Четири минути по-късно "смърфовете" излязоха напред в резултата чрез Мартин Паскалев, който реализира дебютния си гол в efbet Лига с глава след центриране на Евандро от ъглов удар.

В 72-ата минута Евандро бе изведен сам срещу Шейтанов, вратарят изби, но топката се върна в краката на Бабакар Дион, който шутира от границата на наказателното поле, преодоля стража, но Мартин Николов спаси своя тим и изби от голлинията.

Десет минути след това Дион намери Евандро в наказателното поле, бразилецът стреля от движение, но Шейтанов изби, макар и неубедително.