Локо Пловдив ликува - спечели купата на България (видео)

"Железничарите" победиха градския си съперник "Ботев"

Спорт
22:01 - 15 Май 2019
6477
Локо Пловдив ликува - спечели купата на България (видео)

Локомотив Пловдив победи градския съперник Ботев с 1:0 на Националния стадион "Васил Левски" в София и грабна за първи път купата на България по футбол.

"Железничарите" изиграха по-добре финала и заслужено грабнаха трофея. "Жълто-черните" получиха първия шанс в двубоя още в седмата минута, когато Еберт Кардосо центрира от ляво към Антонио Вутов, но той от 6 метра с глава стреля над гредата.

Мачът бе доста напечен и с много единоборства                                                        Снимки: Lap.bg

Двата отбора играха на принципа без излишен риск, макар че "черно-белите" изглеждаха по-опасни на терена. В 14-ата минута Момчил Цветанов се измъкна от ляво и пусна пас по тревата към Ален Ожболт на границата на малкото наказателно поле, но топката дойде зад словенеца и това позволи на вратаря Даниел Кайзер да го блокира. Цветанов отново беше изведен опасно вляво зад защитата на съперника в 36-ата минута, но не успя да подаде точно към непокрития пред вратата Алделхаким Буна и това позволи на Лазар Марин да избие.

Момчил Цветанов шутира към вратата на съперника

Локо задействаха в офанзивен план и в 64-ата минута получиха нова възможност. Игор Банович центрира от фаул от дясно и Стивън Езе с глава стреля от десетина места, но Кайзер се разтегна и успя да избие в корнер. Ботев отвърна три минути по-късно с опасен изстрел от наказателното поле на Александър Тонев, който профуча край целта. В 73-ата минута "черно-белите" заслужено поведоха.

Агитката на "канарите" отдаде почит на легендата Динко Дерменджиев

Анте Аралица се измъкна в чиста позиция в наказателното поле, но в последния момент топката му беше избита от Филип Филипов. Аралица догони кълбото почти до аутлинията и пусна отличен пас към Ожболт, който от 3-4 метра триково с пета засече в мрежата на Кайзер. Ботев отвърна бързо и в 76-ата минута беше близо до изравняването. Тодор Неделев центрира от фаул от ляво и Феребори Доре засече с глава, но Мартин Луков отклони в напречната греда, след което топката излезе в ъглов удар.

Хореографията на "черно-белите" във сектор Г

"Жълто-черните" опитаха да натиснат, но в 83-ата минута резервата Бирсент Карагарен можеше да реши всичко. Той се измъкна на границата на пеналта от опеката на Димитър Пиргов и шутира по тревата, но изстрелът му премина на сантиметри край целта. Пет минути преди края друга резерва Васил Шопов от Ботев също получи шанс след бързо изпълнение на корнер от ляво от Тонев към близкия ъгъл на наказателното поле, но шутът му профуча над целта. До края "жълто-черните" натискаха, но така и не успяха да създадат нищо опасно пред Луков.

Победният гол на Ожболд, който донесе купата на Локото

Президентът Румен Радев изгледа финала от ложата на "Васил Левски"

Вижте репортаж от мача във видеото.