Локо Пловдив оцеля в ада на Търнава

„Черно-белите“ загубиха с 1-3, но с гол на чужд терен продължиха напред в Лига Европа

Футбол
23:53 - 01 Август 2019
5557
Локо Пловдив оцеля в ада на Търнава

Гол на чужд терен спаси Локомотив Пловдив от отпадане от Лига Европа . Черно-белите загубиха с 1:3 от Спартак Търнава в драматичен двубой в Словакия, но след като в първата среща спечелиха с 2:0, отиват напред. В следвашия кръг Локо среща френския Страсбург.

В Търнава резултата бе открит от Филип Дангубич в 16-ата минута. Малко по-късно домакините от Спартак останаха с човек по-малко, след като Тимотей Захуменски бе изгонен с директен червен картон.

Това обаче не стресна домакините, които се развихриха през второто полувреме.

Богдан Митреа направи 2:0 в 51-ата минута, а Рафаел Таварес попари българския тим в 70-ата минута, когато защитата на Локомотив го изпусна след центриране от фаул – 3:0.

Ален Ожболт успя да класира Локомотив напред с попадение в 72-ата минута за крайното 3:1. В Словакия Локо се спаси от по-голяма загуба благодарение на вратаря си Луков, спасил три силни удара на Халилович. Веднъж и гредата помогна на Локомотив. Така пловдивчани станаха втория отбор тази вечер, класирал се напред, след като преди това Лудогорец би с 4:0 Валур. Левски пък отпадна безславно, губейки с 0:4 домакинството си на АЕК от Ларнака.

За последно Локомотив е отстранявал съперник в европейските клубни турнири по времето на висаджийския бос Жоро Илиев, разстрелян през 2005 г. в Слънчев бряг часове след успеха на тима си с 1:0 над сръбския Рад.

Играчите на Локо Пловдив празнуват с феновете си в Търнава, след като се класираха напред в Лига Европа въпреки загубата с 1:3. Снимка: клубен сайт на Локомотив