Локо (Пловдив) се преклони пред Страсбург (СНИМКИ)

Съмнения за дузпа изнервиха феновете на „Смърфовете”

Футбол
22:44 - 08 Август 2019
5788
Локо (Пловдив) се преклони пред Страсбург (СНИМКИ)

Локомотив (Пловдив) се преклони като домакин пред французите от Страсбург с 0:1 в първи двубой от 3-ия квалификационен кръг в Лига Европа. Мачът бе опорочен от съмнения за пропусната дуза за „Свърфовете”, която можеше да доведе до промяна в резултата.

Йосип Томашевич остави Локо с човек по-малко след червен картон в 10-ата минута.

Френският тим се възползва по възможно най-добрия начин от отсъденото нарушение. Зад топката застана Йонас Мартин, който центрира към втора греда, а там Стефан Митрович с глава вкара във вратата на Мартин Луков.

Игра с ръка на Мартен в наказателното поле в 32-ата минута не бе санкционирана с дузпа за Локо. В 42-та минута пробив на Бирсент Карагарен от десния фланг завърши с центриране по земя в наказателното поле, а там Ален Ожболт протегна крак и отбеляза.

Страничният съдия вдигна флага си, с която маркира засадата на нападателя, а решението му предизвика освиркванията на публиката на "Лаута".

Локомотив имаше два коза в ръкава си. Първият е публиката, която подкрепяше отбора от първата до последната минута. Вторият бе надеждата, че френският тим може да подцени този мач. Вече стана ясно, че Лига Европа не е особен приоритет за Страсбург, който игра с доста резерви в миналия кръг срещу Макаби (Хайфа).

Страсбург е представител на едно от най-силните първенства в света. Отборът също така е много силен в елиминационни сблъсъци и знае как трябва да играе, за да отстрани всеки съперник, пише „Спортал”.

Добрата новина от лагера на „Смърфовете” бе, че отборът няма контузени и наказани играчи преди днешния мач. Стивън Езе и Давид Малембана обаче трябваше да бъдат внимателни днес, защото висят с картони и при ново наказание, може да пропуснат реванша.

ЛОКОМОТИВ - СТРАСБУРГ 0:1

0:1 Стефан Митрович (11)

ЛОКОМОТИВ:

Луков, Петрович, Езе, Томашевич, Карагарен, Умарбаев (Уирис 67'), Витанов (Г. Илиев 83'), Д. Илиев, Цветанов, Ожболт (Малембана 67'), Аралица

СТРАСБУРГ:

Селс, Симакан, Ндур, Коне, Мартен, Митрович, Белегард, Сисоко, Фофана, Джику, Да Коща

Снимки: Lap.bg