Лондон поздравява Херсон за "стратегическия провал" на Москва

Това поражение ще посее съмнение сред руската общественост, смятат властите на Великобритания

Новини
14:50 - 12 Ноември 2022
1820
Лондон поздравява Херсон за "стратегическия провал" на Москва

Оттеглянето на руските войски от украинския град Херсон бележи „нов стратегически провал“ на Москва, заяви със задоволство днес британският министър на отбраната Бен Уолъс, като подчерта, че това поражение ще посее съмнение сред руската общественост, предадоха Франс прес и БТА.

„Обявеното от Русия оттегляне от Херсон бележи нов стратегически провал за тях. През февруари Русия се провали в постигането на основните цели, които си беше поставила, с изключение на Херсон“, изтъква Уолъс в свое изявление.

„Сега, след като „този град също беше изоставен, хората в Русия сигурно се питат „За какво е всичко това?“, пише още министър Уолъс.

В събота САЩ също приветстваха това, което изглежда като „изключителна победа“ за Украйна, след принудителното оттегляне на руската армия и отвоюването на този град в южната част на страната.

След като Русия вече е изтеглила войските си, за да ги разположи на отбранителни позиции, Уолъс смята, че започналата през февруари руската инвазия е довела „единствено до международна изолация и унижение“.

Обединеното кралство и международната общност ще продължат да подкрепят „украинците“ и макар оттеглянето да е добре дошло, никой няма да подценява заплахата, която Русия представлява, заяви Уолъс.