Лора Крумова била любовница на шеф в Нова тв

Минос Кириаку имал кратка афера с журналистката

Новини
11:52 - 12 Август 2024
2555
Лора Крумова била любовница на шеф в Нова тв

Лора Крумова дочака отпуската си в жежкото политическо лято и ще отпразнува рождения си ден на 19 август край морето със семейството. Водещата чуква 45 години и има защо да е доволна както от кариерата си като журналист, така и от здравото си семейство със Сотир и двете им деца баткото Явор и Мира. Пътят й като репортер не бил лек, поне в началото.

След като завършва 33-та езикова гимназия „Света София“, записва журналистика в  Софийския университет. Още преди да вземе дипломата за висше образование, решава да се реализира и тръгва по конкурси. Няма да забрави как отишла на събеседване в БНТ, но още след като се показала пред комисията, била отрязана.

„Изгони ме известен журналист, няма да му казвам името, той вече е покойник. Само ме видя и просто отсече: „Благодаря, но няма да стане! Не сте за нас”, спомня си днес Крумова. Тя е силно огорчена от реакцията му и дни наред плаче, че изобщо не й е даден шанс дори да произнесе една реплика, пише „Уикенд“.

Решава, че явно няма да работи като журналист, но съдбата решава друго. Година по-късно все пак започва работа в несъществуващия вече „Канал 3” като момиче за всичко, а след това става новинарка. През 2000 г. се мести в Нова телевизия като репортерка.

По онова време е слаба, но с чудесно подчертани извивки и руса коса. В нея веднага се влюбва един от гръцките шефове на Нова, която по онова време е собственост на милионера Минос Кириаку. Гъркът се чувства самотен в София и според слуховете Лора започва често да му прави компания. Така след кратко време тя вече е лице на Нова. Има шанса да работи в сутрешния блок с известни колеги като Георги Коритаров и Милен Цветков. Признава, че трудно напаснала характера си с техните. Слуховете дори я сочеха за гадже на Коритаров, но тя винаги ги е приемала само с насмешка. Добре познава и съпругата на отишлия си без време журналист, с която и до днес е приятелка.

„Като всеки голям ум, в живота, чисто в битово отношение, беше много несръчен човек. Имаше големия късмет до него да е съпругата му Лина, която се грижеше за него като за пакостливо дете, което непрекъснато чупи китайската ваза в хола. Днес си мисля за нея, защото двамата заедно бяха един човек. И искам да й кажа, че светът ще се върти по-глупаво, защото него го няма”, сподели веднага след смъртта му през 2021 година Лора. Тя е категорична, че Коритаров сам поискал да води с нея, а тя първоначално отказала. „Не знам дали ще е добре за мен”. „Повярвай ми, добре ще е”, отговорила тогавашната шефка на Нова Силва Зурлева. Така се създава един от най-качествените журналистически екипи в телевизията, а между двамата се заражда вярно приятелство, укрепнало през годините.

Не по-малко легендарен е телевизионният дует Крумова-Милен Цветков. Загиналият при катастрофа на Великден журналист заменя Коритаров, а Лора се чувства добре в компанията му. Категорична е, че с него се работело изключително лесно. „Гледам видеа на нас през годините и виждам гениалността му. Той създаваше една артистичност във влизането в разговора. Задаваше въпроси, които хората дори не са се сещали, че искат да зададат. Беше много нежен в общуването с близките си”, спомня си Крумова. Не била сред най-близките му, но двамата често почивали заедно на южен къмпинг, където мъжът на Лора има сърф училище. Милен пък бе страстен почитател на живота в каравана. Така на един рожден ден той й подарил необичаен подарък-винтроверт. „Много хубав, модерен, ама все пак - винтроверт, какво да го правя?”, смее се Крумова.

Тя води в двойка и с още един известен телевизионер – Галя Щърбева. Двете са много близки приятелки, забременяват по едно и също време, заедно отглеждат децата си Явор и Калина и затова сядат една до друга като водещи на „Комбина”. Предаването обаче пада от програмната смеха на Нова през 2017 г., а Лора започва да води сутрешния блок на медията през уикенда. Година по-късно ражда дъщеря си, а след майчинство пробва да остане зад кадър като заместник-главен редактор на „Шоуто на Николаос Цитиридис” по конкурентната Би Ти Ви.

От септември 2021 г. отново е на екран по Нова телевизия със собствено предаване. То сега е в пауза, но ще се завърне отново след няколко седмици. А дотогава водещата му ще се посвети на децата и мъжа си, с който така и не са подписали официално. Явно Лора следва примера на колегата си Ники Дойнов, който се бракува месеци преди да стане на 50 години. Кой знае, скоро и Лора може да ни изненада.